Az biztos, hogy lesz mit nézni a moziban és arra is fel kell készülni, hogy jó sokáig egy helyben ülhetünk majd, hiszen a Skywalker kora források szerint az eddigi leghosszabb rész a sorozatban.

A Skywalker kora az utolsó fejezet a Skywalker Saga-ban, amely 1977-ben kezdődött. Most megerősítették, hogy a film rekordhosszúságú, legalábbis ami a Star Wars filmeket illeti – írja a Gamespot. Az AMC mozik szerint a film összesen 155 perc, ami az IGN szerint a leghosszabb az egész sorozatban. Az 1977-es eredeti Új remény a legrövidebb, csupán 121 perc, míg Az utolsó Jedik már 152 percig futott. A The Clone Wars 2008-as filmje 98 perc volt.

Persze a Skywalker kora csak akkor rekorder, ha a Star Wars filmeket vesszük. A Bosszúállók: Végjáték végső vágása 181 percre sikerült. A legújabb Star Wars filmre egyébként már egyes helyeken tegnap elindult az előzetes jegyértékesítés, egy jegyárusító, az Atom szerint az első órában több jegyet adtak el, mint a Bosszúállók utolsó részére.

 

A világ leghosszabb filmje egyébként egy 2012-es svéd alkotás, a Logistic, ami 857 óra hosszú. Ez több mint egy hónap, 35 nap és 17 óra. A filmben egy gyár áruinak útját követték valós időben, a gyártósorról egészen a vevőig. Utóbbi persze egy kísérleti film. Ha olyan filmeket keresünk, melyek moziban is futottak, akkor a 2019-es Amra Ekta Cinema Banabo (The Innocence) bangladesi film a leghosszabb, mely több mint 21 órás.

No, ezekhez képest a Skywalker kora  155 perce meg sem kottyan.

×