A Counter Strike 20. évfordulójának tiszteletére a Valve kiadott egy új, CS20 nevű skin-csomagot, amely többek között néhány ikonikus esport pillanatnak is emléket állít.

Az új skinpack nem csak a CS 1.6-ból ismert alapkés 13 változatát tartalmazza, de ennél jóval többet. A CSGO néhány legjobb esport pillanatának tisztelegve készült néhány skin, melyeket Olof ‘olofmeiser’ Kajbjer, Jake ‘Stewie2k” Yip és Jordan ‘N0thing’ Gilbert játékosok ihlettek -írja a Talk Esport.

Elsőként itt van például a Glock 18 – Sacrifice skin, mely Olofmeiser azon pillanatára utal, amikor az ESL One Köln 2014-en úgy hatástalanította a bombát, hogy az alatt egy Molotov volt. A Molotov csak azután ölte meg a játékost, hogy a hatástalanítás sikerült. Erről aztán graffiti is készült Overpass-on, most pedig fegyverskin.

A P250 – Inferno utalás Steveie2k Faze elleni harcára és elképesztő clutch-jára a Boston Major döntőjében. „De nézd az időt” – mondta James Bardolph kommentátor a történelmi pillanatban.

https://www.youtube.com/watch?v=R7NYoPds6V4

N0thing Tec-9 – Flesh Out skinje a játékos híressé vált Flashbang táncára utal. A leírásában az olvasható: „Jordan táncóráira való tekintettel”.

https://www.youtube.com/watch?v=YioUzmy7x4M

Van olyan skin is, mely egyértelműen a CS:GO közösség szokásaira utal, hiszen egy klasszikus skin leírása alatt a Rush B felirat szerepel.

Érdekes, hogy a CS:GO esport legszebb pillanataira ilyen módon emlékeznek. A közösség így sosem fogja elfelejteni, hogy egyes játékosok mit tettek le az asztalra, sőt talán inspirációval szolgál a jövő játékosainak is.

×