Egyre több lehetőség várja azokat, akik nem akarnak költeni a játékokra, az Epic Games Store eheti ajánlata mellett a Steamen is találtunk ingyenes játékot.

Crusader Kings II

A svéd Paradox Interactive középkori 4X játékában egy európai uralkodó dinasztia irányítását vehetjük át. Az egymást követő királyok döntéseit kell meghoznunk: elsősorban azt, ki legyen az örökösünk, de persze erre a lehetőségeink jócskán szűkösek.

A játék komoly történelmi gyökerei ellenére az esetek többségében vígjátékba fullad, ahogy saját gyerekeinket próbáljuk levadászni, hogy az okosabb másod- illetve harmadszülöttünk ülhessen a trónra. Mindeközben oda kell figyelni a vazallusaink igényeire is, nehogy fellázadjanak ellenünk. A játék tanulási görbéje igen meredek, de nagyszerű szórakozást nyújt, ha sikerül elsajátítanunk az alapokat.

A játék már korábban is volt, hogy egy-egy hétvégére ingyenes volt, de most a fejlesztő a közelgő Paradox Con rendezvénye indokán teljesen ingyenessé tette a Steamen. Fontos megjegyezni, hogy ez csak az alapjátékra vonatkozik, a számtalan kiegészítő és DLC továbbra is a pénztárcánkat terheli.

ingyen játék

Kép forrása: Steam

Alan Wake’s American Nightmare

Az Epic Games Store egyik választottja a nagyszerű Alan Wake horrorjáték folytatása, de lehet, hogy célszerűbb inkább spinoffnak nevezni. A történet szerint a címszereplő Alan Wake az általa írt, Twilight Zone-ra hajazó sorozat, a Night Springs egyik epizódjában szerepel, ahol le kell győznie gonosz hasonmását, Mr. Scratch-et.

Az alapkoncepció humorosan ponyvás hatást kölcsönöz az egész kampánynak, de a történet maga kicsit nehezen követhető, és nem segít rajta az, hogy számos pályát újra meg újra végig kell játszanunk – hisz a történetben főhősünk egy időhurokba keveredik.

Ettől függetlenül maga a játék szórakoztató, úgy pedig, hogy ingyen van, mindenképp megér egy próbát.

Observer

A lengyel Bloober Team alkotásában az idén elhunyt Rutger Hauer alakította Daniel Lazarski bőrébe bújhatunk. A játék 2084-ben játszódik, ahol a világ összeomlását követően Lengyelország tudott kiemelkedni a romok közül, és a Chiron vállalat irányításával nagyhatalommá vált. Lazarski ennek a központjában egy speciális rendőralakulat, az Observerek tagja, akik egy bionikus implantátummal képesek mások agyában olvasni, hogy így nyomozzanak.

A Szárnyas fejvadász világát idéző pszichológiai horrorjáték nagyon mélyre tud lehúzni a félelmetesen részletes pályával, a szürreális bejátszásaival és az elég sötét történetével. Szigorúan 18+-os játék, de ha érdekel a műfaj és a stílus, akkor kötelező darab.

 

Ti melyiket fogjátok kipróbálni a három közül?

×