Az Activision-Blizzard Hongkonggal kapcsolatos története folytatódik. A legfrissebb hírek szerint a vállalat még több játékost tiltott el „free Hong Kong” jelmondatú megnyilvánulás miatt.

A közvélemény és a játékosközösség szemében nincs jó helyzetben a Blizzard, miután World of Warcraft, a Diablo és az Overwatch fejlesztője Ng „Blitzchung” Wai Chung profi játékost eltiltotta a Hearthstone bajnokságok világától, miután nyilvánosan politikai megjegyzéseket tett, utalva a hongkongi helyzetre. Azóta már a játékost büntetésén ugyan enyhítettek, de a helyzet nem javult: a Blizzard törölte Overwatch Switch bemutatóeseményét, a #Blizzard bojkott folytatódik, a többi cég pedig arra kéri alkalmazottait, hogy tartózkodjanak a politikai megjegyzésektől.

Annak ellenére, hogy a fent említett játékos büntetését enyhítette, a cég 100 éves bant oszt ki fórumain, amennyiben valaki Hongkongról beszél. Most három American University Hearthstone játékos kapott felfüggesztést – írja a Tweak Town. A büntetést azután kapták, hogy egy streamben „free Hongkong, Boycott Blizz” feliratú táblát tartottak fel. Persze ez nem most történt, hanem körülbelül egy hete, ám az értesítés az eltiltásról csak néhány napja érkezett meg.

Kép forrása: Tweak Town

„Örömmel jelentjük be, hogy az AU Hearthstone csapat hat hónapos versenytilalmat kapott. Bár kicsit késve, de nagyra értékelem, hogy minden játékos egyenlő bánásmódban részesül, és senki sem szegheti meg a szabályokat” – írta a Twitteren az egyik játékos.

„A 2019 őszi Hearthstone Collegiate Bajnokság negyedik hetében a GiantDwarf, a TJammer és az Xcelsior játékosok megsértették a Hearthstone Collegiate Championship bajnokság szabályainak 7.1.B szakaszát. A játékosok kizárásra kerülnek a folyamatban lévő versenyről, és nem játszhatnak 6 hónapig Hearthstone bajnokságon, 2019. október 8-tól kezdődően egészen 2020. április 8-ig. A hat hónapos felfüggesztést követően a játékosok saját belátásuk szerint vesznek részt a Hearthstone versenyeken” – nyilatkozott a Blizzard saját weboldalán.

Néhány héttel vagyunk a 2019-es Blizzcon előtt, ami november 1-2 között zajlik az Egyesült Államokban. A kérdés az, hogy mennyire lesznek hatással az elmúlt hetek eseményei a vállalat saját rendezvényére?

×