A retró konzolok felújításáról híres Analogue most a Nintendo kézi konzolját vette kezelés alá – a végeredmény pedig kétségkívül szemrevaló.

Az Analogue Pocket kompatibilis minden Game Boy, Game Boy Color és Game Boy Advance játékkazettával. Igen, a kazettákkal: a fejlesztők a Polygonnak adott interjúban elmondták, hogy nem akartak ROM-okkal foglalkozni, hanem az igazi élményt akarják visszaadni.

Magyarul amit a Pocketben megvásárolunk, az nem egy szoftveres emulátor. Bárki le tudna fejleszteni egy Android vagy PC-alapú kütyüt, rárakni egy GameBoy emulátort, és eladja mint „felújított retró konzolt”. Nem, az Analogue fejlesztői olyan hardvert akartak létrehozni, ami egy az egyben másolja az eredeti készülékét.

Kép forrása: analogue.co

Sajnos ehhez szükség lenne eredeti processzorokra és egyéb elektronikai alkatrészekre, ez viszont sajnos borzasztóan költséges, bizonyos szempontból egyenesen kivitelezhetetlen lenne. Ezért az úgynevezett FPGA (field-programmable gate array, azaz programozható logikai kapumátrix), mely egy olyan modern chip, mely képes virtuálisan szimulálni más hardvereket.

Így gyakorlatilag a Pocketben az eredeti játékélményt kapjuk vissza, 100% lagmentesen, csak egy sokkal szebb készülékben, sokkal szebb, az eredetinél tízszer nagyobb felbontású képernyőn.

Kép forrása: analogue.co

Na jó, de mennyibe kerül?

A kütyü 199 dollárba, azaz nagyjából 60 ezer forintba kerül majd, de egyelőre kérdéses, Magyarországról megrendelhető lesz-e. Vásárolható hozzá majd egy dokkolóegység is, melynek segítségével TV-re is kivetíthetjük a játékokat, és akár bluetooth-os kontrollereket is használhatunk, ennek az ára egyelőre ismeretlen.

Érdemes megjegyezni, hogy ezért az árért nem csak egy sima GameBoy újragondolást kapunk, hanem egy komplett szintetizátort is. A beépített Nanoloop egy komplett 8bites zenék alkotását lehetővé tévő eszközcsomag.

Nektek hogy tetszik a letisztult formavilág, megvennétek a gépet?

×