Az Internet Library jó könyvtárként ingyenesen elérhetővé teszi a digitális kultúra meghatározó elemeit. Ebbe beletartoznak a játékipar nagy klasszikusai is.

Az Index szúrta ki, hogy közel 2500 régi klasszikus játék került fel az Internet Library digitális könyvtárába. Mindenféle régi konzolokra, MS-DOS-ra írt játék felkerült, teljesen ingyenesen. Olyan klasszikusok is helyet kaptak, mint a Prince of Persia, a Dune 2 vagy a Wolfenstein 3D.

Ami még jobb az egészben, hogy semmi letöltésre sincs szükség hozzá, minden a böngészőből fut. Elég csak az alábbi linken rákattintani a címekre, és azonnal benn vagyunk a játékban. Most, mikor a retró játékok folyamatos felújításainak korát éljük, jó visszamerülni kicsit abba, milyen is volt a gaming a ’80-as ’90-es években.

Egy apró hátránya van csak az egésznek: az emulálás miatt az irányítás kicsit késleltetett és nagy a szórás abban, hogy melyik mennyire jól irányítható – bár ez lehet, hogy egyszerűen annak betudható, hogy torzít az emlékezetünk, és ezeknek a régi játékokban nem volt olyan jó az irányítás, mint gondoltuk.

Nektek melyik a kedvencetek az újonnan felkerült címek közül?

×