A nézett órák tekintetében a Fortnite még mindig első, azt követi a League of Legends és talán a Classic megjelenése miatt harmadik helyre került a WoW.

A StreamElements negyedéves jelentése szerint a Fortnite egyébként jelentős, több mint 20 százalékot esett nézett órák tekintetében a Twich-en, a legutóbbit megelőző negyedévhez képest. Az összefoglaló a júliustól szeptemberig tartó időszakot taglalja.

A jelentés első részében arra is választ kapunk, mekkora lett a Mixer piaci részesedése a nagy tortából, miután Ninja átvándorolt az említett platformra. Nos, nem sokat változott a helyzet ahhoz képest, mint előtte volt: a Mixer 3,2 százalékot tudhat magáénak, a Twitch még mindig uralkodó a maga 75,6 százalékával.

Kép forrása: StreamElements

A Twitch tekintetében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Just Chatting kategória. Tavalyhoz képest 36 százalékkal több órát nézték a kategóriát a felhasználók. Más kategória nem nőtt ekkorát. Most pedig jöjjön a feketeleves, vagyis nézzük mely játékok domináltak a negyedévben.

Kép forrása: StreamElements

Mint látjuk a World of Warcraft az előkelő harmadik helyet szerezte meg magának, nagy valószínűséggel annak köszönhetően, hogy megjelent a WoW Classic. Bár a Fortnite és a LoL még mindig az első kettő, látszik, hogy hány százalékban csökkent a nézett órák száma. Egy picikét ugyan a PUBG is esett, de még mindig a top 10-ben van, a Dota 2, a CS:GO, az Overwatch és a Minecraft nézettsége nőtt az elmúlt időszakban.

Érdekes lesz megfigyelni viszont a következő negyedév alakulását különösen a WoW és az Overwatch tekintetében, figyelembe véve a Blizzard botrányait. A Fortnite pedig épp most jött ki az új mappal. Ha valakinek érdekes, álljon itt még az időszakban legjobb eredményt elért streamerek listája is.

Kép forrása: StreamElements

Szerinted hogyan alakul majd a Twitch nézettség a következő negyedévben?

×