A Blizzard módosította a hongkongi tüntetők mellett kiálló játékos, Blitzchung büntetését. Úgy néz ki a rajongók bojkottja ezzel véget ér.

A Blizzard tegnap este adott ki közleményt, amiben elismerték, hogy túl gyorsan döntöttek a hongkongi tüntetők mellett kiálló Blitzchung ügyében. Habár a cég továbbra is fenntartja álláspontját arról, hogy a büntetés jogos, mivel a játékos megszegte a Grandmaster bajnokság szabályait, átgondolva az eltiltás mértékét, mérsékelték azt.

kép forrása: venturebeat.com

„A Blizzard-nál az elképzelésünk, hogy összekapcsoljuk a világot az epikus szórakoztatáson keresztül. Az alapvető értékeink, amelyek itt érvényesülnek: Gondolkodj globálisan, vezess felelőségteljesen és ugyanilyen fontos, hogy minden hang számít. Ösztönözve mindenkit arra, hogy ossza meg a véleményét. A hétvégén történtek arra késztetik az embereket, hogy megkérdőjelezzék azt, hogy még mindig kiállunk-e ezen értékek mellett.”

Továbbá teljesen elutasítják azt a nézőpontot, miszerint az ügyet a háttérből a kínai érdekek mozgatják. Ha a játékos a kínai kormány mellett szólalt volna fel, ugyanezt a büntetést kapta volna, állítja J. Allan Brack a Blizzard vezérigazgatója.

Blitzchung így végül megkapja a már elért pénzjutalmait és csupán fél évet kell kihagynia a tornából. A műsor két házigazdája, akikkel a Blizzard továbbá nem akart együtt dolgozni, szintén csak fél évig maradnak munka nélkül.

Ti meg vagytok elégedve a Blizzard döntésével?

×