A jövőben talán alapvetően megváltozhat Jackal, aki állandó főszereplője az unranked és ranked ban phase-nek. A Ubisoft ezt találta ki.

A Rainbow Six Siege tesztszerverén már javában zajlik Jackal változásának kipróbálása. A cél az, hogy Jackal egyre nagyobb teret kapjon a profi versenyeken is, hiszen az utóbbi időben általában az első bannolt operátorok közt szerepelt. Utóbbi feltűnt a Ubisoft-nak is, így megpróbálják megváltoztatni a karakter képességét – olvasható a hivatalos bejegyzésben.

A pick-and-ban rendszer bevezetése óta a játékosok szinte ugyanazokat az operátorokat tiltják ki a meccsekből. A rendszer a professzionális versenyekben volt először jellemző, majd nem olyan rég átvette a ranked, illetve az új unranked rendszer is. A cél az volt, hogy a ranked meccsek is minél jobban hasonlítsanak a Pro League világára. Mindeközben tiltási trendek alakultak ki, a legtöbbet tiltott operátorok pedig Mira, Echo, Capitao, Caveira, Montagne és persze Jackal.

 

Jackal ugye képes letapogatni az ellenfél játékosainak lábnyomait, majd jó sokáig megmutatni annak tartózkodási helyét. Ha ezt kombináljuk Lion és/vagy Dokkaebi képességével, a védő lehetetlen helyzetbe kerül. Jackal ellen tehát nehéz harcolni, kissé igazságtalan is. A védőknek komoly összefogásra van szüksége, hogy megállítsák.

A Ubisoft most arra törekszik, hogy az operátor többet legyen játékban. A tesztszerveren zajló változások szerint mostantól a lábnyomok szkennelése, és annak pingje (vagyis, hogy mennyi ideig teszi láthatóvá a védőt) megváltozik. A pingek száma függ attól, hogy mennyire régi a lábnyom. Szkenneléskor különböző színek jelzik a lábnyom korát. Minél öregebb egy lábnyom, annál kevesebb pinget ad.

  • Piros lábnyom (15 másodpercen belüli): 5 ping
  • Sárga lábnyom (16–30 másodpercen belüli): 4 ping
  • Zöld lábnyom (31–60 másodpercen belüli): 3 ping
  • Kék lábnyom (61-90 másodpercen belüli): 2 ping

A beolvasás után Jackal eldöntheti, hogy az információt megtartja magának, vagy megosztja a csapattársakkal. Ha úgy dönt, hogy az információt meg tartja magának, akkor képes lesz nyomon követni a szkennelt operátor lépéseit és nyomát szkennelés nélkül. Ha úgy dönt, hogy megosztja az információt a csapattársaival, akkor azok láthatják az ellenség helyzetét, de ezután a lábnyomok eltűnnek. Jackal mostantól nem látja és nem szkennelheti a nyomatokat alulról. Jackal-nél Breach Charges helyett Claymore van.

A tesztszerveren zajló frissítésben egyéb hibajavítások is szerepelnek, például fixálták a csalást, amivel az ellenfél operátorait meg lehet változtatni.

A Ubisoft talán végre megtalálta a megfelelő Jackal beállításokat. Persze kérdés, hogy ezek a változások elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy megakadályozzák Jackal tiltását.

×