Az ENSZ szakosított szervezete, az UNICEF mostantól adományként Bitcoint és Ether kriptovalutát is elfogad. Ezeket is fel tudják használni céljaikra.

Az UNICEF az ENSZ Gyermekalapja, melyet az ENSZ Közgyűlése 1946-ban hozott létre, hogy segítsen a II. világháború utáni Európában fagyoskodó, éhező és beteg gyerekeken, ételt, ruhát és gyógyszert juttasson el hozzájuk. Az UNICEF ma az ENSZ szakosított szervezete, tevékenységét 1965-ben Nobel-békedíjjal ismerték el. A lépéssel az első ENSZ szervezet, mely elfogadja ezeket a kriptovalutákat – írja a Tweak Town.

A kriptovalutával történő támogatásnak nincs külön díja, ami egy pozitív tényező azon adományozók számára, akik eddig más fizetési módokkal adományoztak. Az UNICEF nem szeretne kereskedni a valutával, ehelyett megtartják a Bitcoint vagy az Etert, vagy eljuttatják más jótékonysági szervezetekhez, hogy azok felhasználhassák céljaikhoz. A Bitcoin és az Ether kriptovaluták használatával a jótékonysági szervezeteket többet pénzhez juthatnak, hiszen itt nincsenek levonások, mint az eddigi tranzakciók esetében.

Kép forrása: UNICEF

Az ENSZ szervezete rövid távú programok során tervezi felhasználni a valutát, például szúnyoghálók biztosításához az ebola és más vírusok megelőzésére, vagy élelmezési és vízellátáshoz az éhínség által sújtott területeken.

×