A Netflix megbízott egy fejlesztő stúdiót, hogy 3% című sorozata alapján egy teljesen hangvezérelt játékot hozzon létre.

A Doppio Games és a Netflix új partnerséget kötött annak érdekében, hogy egyedi játékot alkossanak. A partnerség a „3% Challenge” elindítására összpontosít, amely egy csak hanggal működő játék, a Netflix sorozat alapján.

 

A 3% Challenge az eredeti sorozat egyfajta előzményét meséli el, hiszen a játékosok az első évad eseményei előtti időkbe csöppennek, pontosan 20 évvel – írja a Tweak Town. A játékhoz intelligens hangeszköz szükséges, mint az Amazom Alexa, vagy a Google Assistant. A játék során egyedi hangalapú kihívásokat kell teljesíteni, ami sok esetben nehéz döntésre készteti a játékosokat. Így tehát egészen más készségekre lesz szükség, mint amit eddig játékoknál megszoktunk. A játék előzményeinek történetét ugyanazok írták, mint a sorozatot: Pedro Aguilera és Cassio Koshikumo.

„Az AI megváltoztatja a játékokat, és forradalmasítja a játékipart olyan vonzó játékélményekkel, amelyeket más platformon nem lehet elérni” – mondta Doppio Games vezérigazgatója és társalapítója, Jeferson Valadares. A Doppio Games „The 3% Challenge” elvileg még idén megjelenik, később pedig új epizódok és kihívások is érkeznek frissítésekkel.

Persze nem ez az első hangvezérelt játék: az internetes már számos minijátékot találni. A Blind című VR játékban például a hangunkkal látunk.

×