Ezzel csak egy probléma van: az egyik játékban lévő csapatot Hong Kong Attitude-nak hívják, de úgy tűnik, arra kötelezték a bemondókat, inkább a rövidítést használják.

Frissítés (10.10): A Riot kommunikációs igazgatója, Ryan Rigney egy twitter bejegyzésben reagált a gyanúra. Ebből kiderül, hogy valóban volt kérésük a közvetítőkhöz, de pont ellenkezőleg, mint ahogy a reddit-felhasználók gondolták. Az ő preferenciájuk, hogy a csapatokat nevezzék teljes nevükön, tehát HKA helyett lehetőleg inkább a Hong Kong Attitude megnevezést használják. Sajnos most elég érzékeny helyzetről van szó, így ők is értik a megzavarodást a közvetítők részéről is.

Az eredeti cikk: Elég nagy port kavart az Activision/Blizzard körüli Hong Kong-botrány. A Hearthstone-játékos Blitzschung kitiltása óta sokan bojkottálják a fejlesztő játékait, a hongkongiakkal való szolidaritás jegyében.

Most egy újabb cenzúra-gyanús esetről számolt be a Dot Esports. Reddit felhasználóknak tűnt fel, hogy mintha a közvetítőknek meg lenne tiltva, hogy kimondják, hogy „Hong Kong”. Feltűnt, hogy a kommentátorok folyton kijavítják magukat, amikor a Hong Kong Attitude csapatról beszélnek, és szándékosan csak HKA-ként hivatkoznak rájuk.

Szintén gyanús volt a meccs utáni interjú: ezeket általában élőben közvetítik, viszont a Hong Kong Attitude mérkőzéseinek vége és az interjú között hosszú idő telt el. Néhány felhasználó arra gyanakszik, hogy lehetséges, hogy felvették velük az interjút, de nem közvetítették élőben, hátha valami Kínának kellemetlen dolgot mondanának a játékosok közben.

Természetesen ez csak gyanú és pletyka, de a körülményeket tekintve nem elképzelhetetlen, hogy a 100% kínai tulajdonban lévő Riot megpróbálná megelőzni a botrányt.

Szerintetek cenzúrázzák a Hongkonghoz köthető véleményeket? Ti mit szólnátok, ha kiderülne, hogy igen?

×