Gurulós szemetes kukával sétált be a Valve washingtoni irodájába egy férfi, és telepakolta 40 ezer dollár értékű számítógépalkatrésszel és játékokkal.

A PC Gamer számolt be róla, hogy még 2018 júniusában történt az eset, de a cég csak most emelt vádat a férfi ellen. A gyanúsított Shane Shaputis még abban a hónapban is ült már rablásért, és több körözés is volt ellene.

Annak ellenére, hogy a Lincoln Square South-nál lévő irodákban 24 órás biztonsági szolgálat működik, a férfi gond nélkül besétált az irodába. Fogott egy „újrahasznosított szemét” feliratú kukát, és telepakolta mindenféle alkatrészekkel és játékokkal.

Később a rendőrség az autójában megtalálta az eladatlan játékokat, de egy használt játékok visszavételével is foglalkozó lánc kamerafelvételén is jól látszik a férfi, amint épp próbálja eladni a lopott holmit.

valve

Kép forrása: pcgamer.com

Kérdéses, hogy vajon üzleti titkokat is sikerült-e ellopnia a Valve irodából, vagy akár a Unity-től, az Epic Games-től, a The Pokémon Company-tól vagy a Samsungtól – ezek a cégek ugyanis mind ugyanebben az épületben bérelnek irodákat.

A Valve nem nyilatkozott arról, hogy mit vittek el tőlük, vagy hogy mit sikerült abból visszaszerezni.

×