Már régóta emlegeti a Sony, hogy valamikor 2020-ban új konzolt dob piacra. Pontos megjelenési dátum ugyan még mindig nincs, de 2020 végén már biztos, hogy kezünkbe vehetjük az új gépet.

Hivatalosan is a PlayStation 5 nevet kapta a Sony következő generációs konzolja, mely a legutóbbi bejelentés szerint valamikor 2020 végén kerül a boltok polcaira. Ami a hivatalos bejelentés szerint biztos, hogy a gép teljesen új kontrollert is kap, melyet ugyan már a PS4 Pro-hoz is szerettek volna kiadni, de inkább meggondolták magukat.

A kontroller alapvető mechanikája megváltozik egy-egy dologban, például ami a rezgés funkciót illeti. Az innovációtól nem mentes kontroller különleges rendszere sokkal finomabban érzékelést és hatást tesz lehetővé a játékokban, legyen szó erőhatásokról vagy felületekről. A PlayStation 5 –ahogy már korábban is híresztelték– hardveresen támogatja majd a ray-tracinget.

Kép forrása: GETTY IMAGES

Valószínűleg a közeljövőben arról is egyre több hírt kapunk majd, hogy milyen formát ölt majd az új Sony konzol, illetve, hogy milyen játékokkal készülnek a fejlesztők.

Szerinted mennyire sikerül majd megvalósítani azokat a célokat, amiket a Sony kitűzött maga elé, illetve mennyire figyeltek oda a japánok igényeire?

×