A hihetetlen rekordszámot ráadásul a játék egy hét alatt érte el. Közben a Call of Duty: Mobile bevételei is nőttek.

Folyamatosan éri el újabb és újabb mérföldköveit a Call of Duty: Mobile. Két nappal a megjelenése után már 35 millió letöltésnél járt, most pedig már a rekordnagyságú 100 milliós határt is túllépte. Ez a szám a teljes globális letöltést jelenti, ezzel pedig a megjelenés hetét tekintve levert olyan népszerű címeket, mint a a PUBG, a Fortnite és az Apex Legends. Megjelenés után egy héttel az utóbbi játékok is „csak” 26,3, 22,5 és 25 millió letöltést értek el – írja a Dot Esports.

„Ha azt vesszük, hogy ezt a számot a Call of Duty: Mobile egy hét alatt érte el, akkor ez messze a legnagyobb siker a mobiljátékok történetében” – mondta Randy Nelson, a Sensor Tower mobilelemző cég vezetője.

 

A játék sikere azonban nem annyira meglepő, hiszen a franchise a világon már igen régóta népszerű, rajongói pedig régóta várták a mobilos megjelenést. A játék valószínűleg sok PC-s és konzolos játékost is arra késztetett, hogy kipróbálja a címet, mindemellett sok híresség is bejelentette, hogy játszik vele, ami tovább növelte a népszerűségét.

Az Activision és a Tencent tulajdonában lévő Timi Studios közös játéka egyesíti a Call of Duty franchise elemeit. A játékosok jól ismert mapokon, játékmódokban, fegyverekkel és karakterekkel játszhatnak, sőt a battle royale is jelen van.

A Call of Duty: Mobile pedig hamarosan zombimóddal bővül.

×