A Dél-Koreai Kulturális, Sport-és Turisztikai Minisztérium rendkívüli módon díjazta a Blizzard Overwatch játékot, a D.Va skin elkészítéséért.

A Blizzard nemrég dél-koreai webhelyén tette közzé a hírt, miszerint a dél-koreai kormány köszönetet mondott az Overwatch fejlesztőinek, amiért a D.Va karakter a tradicionális koreai ruhában, hanbok*ban jelenik meg és ezzel a dél-koreai kultúrát népszerűsíti. A fejlesztők hivatalos „Hanbok Love” elismervényt kaptak a skinért – írja a Dot Esports.

Aki rendszeresen mozog az Overwatch világában, az tudja, hogy az játékban rendszeresen megünneplik a Holdújévet, valamilyen kínai vagy koreai ihletésű skinnel, így a dél-koreai kultúra népszerűsítése nem egyedi a játék világában.

Kép forrása: Blizzard

„A Blizzard a kormány elismerésében részesült, mivel hozzájárult a hagyományos Hanbok szépségének népszerűsítéséhez. Több mint 40 millió Overwatch játékos számára jelent meg a világon koreai stílusú skin, a Palanquin D.Va”  – írta a Blizzard.

Kép forrása: Overwatch

A Sport-, Kulturális és Turisztikai Minisztérium megköszönte a Blizzardnak, hogy a dél-koreai kultúrát az Overwatch révén eljuttatta a játékosokhoz. Az „Hanbok Love” elismerést átadójára a Cshangdokkung-palotában került sor, mely a dél-koreai történelem egyik legismertebb szimbóluma. Itt tartották Hanbok Culture hetét, ahol a hagyományos ruhát bemutatókkal és felvonulásokkal ünnepelték. A „Hanbok Love” elismerést azoknak adják, akik a hanbokot külföldön is népszerűsítik. Lee Hak Sung technical művész, aki hozzájárult a D.Va hanbok skin létrehozásához, szintén részt vett az ünnepségen.

„Koreai művészekként továbbra is megpróbálom előremozdítani a koreai kultúra népszerűségét a világon, a Blizzard játékokkal, mint az Overwatch” – mondta.

Kép forrása: Blizzard

Nektek meg van a különleges D.Va skin?

*A hanbok hagyományos koreai öltözék. A három koreai királyság idejében (1-7. század) jelent meg az alapdizájn, ami azóta számos változáson esett át, főként a női hanbok. A környező országok viseletei is befolyásolták a megjelenését, különösen a kínai és a mongol öltözékek.

×