A PlayStation 4 legújabb szoftverfrissítése több érdekes újítást hozott, ám a legfontosabb talán a Remote Play bővítése.

A PlayStation 4 legújabb szoftverfrissítése, a 7.00 verzió ezen a héten tölthető le világszerte. A legújabb rendszerfunkciók frissültek, így bekerült a régóta ígért Party-és Remote Play bővítés.

Party funkció

Az, hogy a PS4-en egyszerre 16-an is lehetnek egy party-ban, már tesztelve volt a nyár elején béta verzióban. Ennek köszönhetően mostantól azok, akik szeretnének együtt játszani barátaikkal, vagy más közösségek tagjaival, a szolgáltatás végleg kibővült.

  • A party-ban a felhasználók maximális száma 8-ról 16-ra nőtt
  • Javult a hálózati kapcsolat minősége
  • Javult a hangminőség

Remote Play – Távoli játék

Kép forrása: Android Central

A PS4 egyik nagy újdonsága volt megjelenésekor, hogy a Remote Play segítségével külső eszközön is megjeleníthető lett a PS4 képe, így internet segítségével a lakásban más tévén, más készüléken (például Sony mobilokon és tableteken) is lehetett folytatni a játékmenetet, a csatlakoztatott kontroller használatával.

 

Bár a Remote Play korábban is sok eszközt támogatott, mobilok tekintetében az iPhone és az Xperia készülékek előnyt élveztek, legalábbis eddig a frissítésig. A PlayStation hivatalos oldalának leírása szerint ugyanis mostantól nem a készülék típusa és gyártója számít, hanem az Android verziója.

A Remote Play mostantól tehát olyan okostelefonokon és tableteken is használható, amelyen az Android 5.0 vagy annak újabb verziója fut. A szolgáltatás használatához csupán a PS4 Remote Play alkalmazás letöltése szükséges a Google Play áruházból. Időközben ráadásul iPhone és iPad felhasználók számára a Remote Play alkalmazást frissítették. A játékosok emellett mostantól a DualShock 4 vezeték nélküli kontrollereit Bluetooth-on is használhatják Android-on, iPhone-on, iPad-en és Mac-en. Korábban csatlakoztatni kellett a kontrollert kábellel a telefonhoz.

Te szoktad használni a Remote Play-t?

×