A svédek nagyon szoros meccseken végül 2-1-re verték el a francia Vitality-t. A mérkőzés legértékesebb játékosa viszont a Vitality ZywOo-ja lett.

Azok után, hogy a csoportköröket első helyen zárta az Astralis és a Na’Vi, az elődöntőkben mind a ketten kikaptak, így végül a Fnatic és a Vitality ülhetett az asztalokhoz a döntőben. A franciák a Dust II-t választották, a svédek az Infernót, harmadik pályának pedig a Mirage maradt benn.

Szoros helyzetek

A Dust II-n már nagyon szorosan indult a játék. Pontról pontra, egálban haladtak felfelé a csapatok, de végül RpK parádés játékának köszönhetően a Vitality szerezte meg a győzelmet az utolsó körben, 16-14-re.

A második map sokáig nem tűnt olyan szorosnak, mint az első. A fnatic tűnt esélyesnek a győzelemre 15-9-nél, de a franciák összeszedték magukat, és megszerezték a hat győzelmet T oldalon, amire a hosszabbításhoz szükség volt.
A hosszabbítás alatt a Fnatic-on viszont nem sikerült fogást találni, és végül 19-16-ra ők nyerték meg.

A Mirage-on ismét kiegyenlítetten meneteltek a csapatok, de végül 11-6-ról a svédek fordítottak, és hozták fel magukat 15-11-re, ahol végül három meccsen belül tisztázták is, ki a győztes.

Az MVP cím egyértelműen a Vitality-s ZywOo-hoz került. Minden map-en a csúcson volt, végig kiemelkedő formát hozott és bizonyította, hogy shoxi mellett van még egy bármire képes AWP-s a csapatban.

fnatic

Kép forrása: hltv.org

A 100 ezer dolláros fődíj és a kupa így tehát a svédekhez került, és ezzel együtt ők az elsők, akik bekerültek az IEM Katowice 2020-as felállásába.

×