Ha valaki arra kíváncsi, hogyan mi a meta a PUBG-ben, a legjobb, ha megnézi hogyan játszanak a profik. A ligák legkedveltebb fegyvereit most egy infógrafika mutatja be.

A PUBG rajongók számára egy kedves Twitter felhasználó elemezte a különböző bajnokságok fegyverhasználati szokásait. Így rálátásunk lehet arra, hogy jelenleg a National PUBG League, a PUBG European League és a PUBG Korean Laegue során, mi a meta. Erről ráadásul egy összefoglaló statisztika is látható – írja a Loadout.

Bár az elemzés elég alapos, és fontos lehet azok számára, akik szeretnék komolyan venni ezt a játékot kompetitív szinten is, ugyanakkor a PUBG frissítéseivel folyamatosan alakulnak a fegyverek statjai, így az is, hogy melyik kerül a metába.

Kép forrása: PannedGG

PannedGG egyébként rendszeresen együtt dolgozik a bajnokságok kommentátoraival és elemzőivel, és statisztikát is rendszeresen közzétesz. Az fent látható infógrafikán a különböző ligák fegyverkategóriáinak sebzései láthatók, illetve baloldalt egy összesített statisztika. Néhol még az is látható, hogy mekkora sebzést okoztak járművekkel.

Érdekes, hogy a DMR kategóriában mindhárom liga esetében kiemelkedő a Mini14, az AR kategóriában pedig az M16A4. Az biztos, hogy a profi játékosok számára alapvetően fontos a grafika vizsgálata, illetve PannedGG bekövetése is a Twitteren, mivel a legfontosabb infók érkezhetnek tőle.

Te is azokat a fegyvereket használod, amit a profik?

×