Egy frissítés után a Call of Duty: Mobile játékosok hirtelen azzal találták szembe magukat, hogy már nem támogatott a külső kontroller használata.

Ha valaha megfordult a fejedben, hogy esetleg kontrollerrel játszanád a Call of Duty: Mobile-t, akár el is felejtheted, egy frissítéssel ugyanis kivették a funkciót. A tegnap megjelent játék indulása egyébként amúgy sem volt zökkenőmentes, a letöltőoldalak alatt sokan arról számoltak be, hogy egyszerűen nem indul/nem fut a játék a mobiljukon. Sokan végtelenített töltőképernyőt, vagy simán csak fekete képernyőt kaptak.

A kontrollertámogatás kapcsán felmerült Twitteres kérdésekre végül maga az Activision Support válaszolt. Különösebben az okát nem részletezték, csupán leírták, hogy nem támogatott – írja a Gamespot.

A menüben, ahol eddig a kontroller fül volt, most már csak „egyéb” van írva.

Kép forrása: Gamespot

Egyelőre természetesen arra sincs válasz, hogy a támogatás megszűnése végleges, vagy ideiglenes. Az Activision egyelőre várat minket a válasszal. A Redditen többen azt írták: van különbség a játékosok közt akkor, amikor kontrollerrel, vagy érintőképernyőn játszanak. Ha ez igaz, akkor további kérdéseket vet fel a Call of Duty: Mobile PC-n játszható verziójának megjelenése.

Szerinted milyen lett a Call of Duty: Mobile?

×