A Blizzard és a Nintendo még szeptemberben jelentette be az Overwatch Nintendo Switch megjelenését. Most kiderült, hogy a játékot különleges módon is lehet majd játszani.

A közelmúltban Wes Yanagi, az Overwatch vezető producere interjút adott a Vooks-nak, melyben rámutatott egy konkrétan eddig nem annyira ismert lehetőségre a Switch megjelenést illetően. Yanagi szerint az Overwatch Switch verziójában ugyan lehetőség lesz olyan módon használni a kontrollert, ahogy más konzolok esetében is, de jön egy másfajta módszer is: az úgynevezett gyro-aim támogatás.

„Az Overwatch kontroller-beállításai alapesetben teljesen olyanok, mint a többi konzol esetében. Ugyanakkor az egyik nagy újdonság, a gyro-aim támogatás. Ezzel lényegében kissé megdöntve a Switch alap, vagy Pro kontrollerét segíthetjük a célzást. Vagyis a mozgásérzékelőnek szerepe lehet a célzásban. Még arra is van lehetőség, hogy leválasszuk a Joy-Cont a konzolról és azzal rámutassunk a képernyőre a célzáshoz, akár egy lézeres vezérlő. Az egyik tervezőnk így játszik és elég ügyes” – mondta Yanagi.

Kép forrása: Dexerto

Mondhatjuk, hogy ez kissé átalakítja mindazt, amit az FPS játékokról eddig gondoltunk konzolon, de persze az, hogy ez gyakorlatban hogyan működik majd, egyelőre kérdéses. Ugyanakkor számos kérdés született már az Overwatch teljesítményét illetően a hordozható Nintendo konzolon. Yanagi erre is reagált.

„Az a célunk, hogy autentikus Overwatch élményt nyújtsunk minden játékosnak. A játék olyan élményt kell adjon, mint az Overwatch, úgy kell kinézzen, mint az Overwatch. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Switch-en a lehető legjobban optimalizáljuk a játékot, és elérjük ezt a célt” – tette hozzá.

Ha esetleg valaki nem értesült volna róla, az Overwatch 30 fps-el fut majd a Nintendo konzolján. A játék Switch-re október 15-én jelenik meg.

×