Hivatalosan is átadták pénteken az MTK Budapest Esport Arénát, ahol a jövőben az MTK esport szakágainak edzései mellett számos más esport eseményre is lehetőség lesz.

Az MTK esport szakosztályát pont két éve, 2017 szeptemberében hozták létre, idén szeptemberben pedig a számukra létrehozott hatalmas Esport Arénát is átadták. Az arénában zajló ünnepélyes díjátadón még egy gyors FIFA meccsre is volt idő.

Hatalmas lelátóval, három LED-panellel, több edzőteremmel, sőt külön kommentátori sarokkal hivatalosan is átadta Esport Arénáját az MTK, mely jelenleg FIFA-ban és Gran Turismo-ban működtet szakágat, több elhivatott játékossal.

Kép forrása: MTK

Szegő Péter az MTK esport szakosztályának vezetője elmondta: az MTK Esport Aréna átadása több szempontból mérföldkőnek számít: az MTK-ban és a magyar esportban is. Az aréna egyébként 750-800 négyzetméter hasznos területen helyezkedik el, aminek fő része az a lelátóval ellátott színtér, mely külön esport színpaddal és összesen három LED kivetítővel, külön elhelyezett technikai résszel és kommentálásra alkalmas sarokkal is rendelkezik. A lelátó 201 vendég befogadására alkalmas, különálló, gamer székekkel felszerelt VIP területtel. Az aréna fény- és hangtechnikája a modern kor elvárásait maximálisan kiszolgálja. A játéktéren a bútorzat és a játékállomások mobilisak, így akár 5 az 5, vagy akár 11 a 11 elleni játékmódoknak, sőt különböző típusú rendezvényeknek, konferenciáknak is otthont tud adni.

Ezen helyszínen kívül az emeleten még két külön esport edzőterem, illetve pihenőszoba került kialakításra. A helyszín természetesen bármilyen esport esemény befogadására alkalmas, az MTK szakágaiban szereplő játékokon kívül.

Kép forrása: MTK

„Nem sokkal azután, hogy létrehoztuk az MTK-ban az esport szakosztályt, máris azon gondolkodtunk, hogy mi lehet a következő lépés. Azon túl, hogy szerettük volna bővíteni a szakosztályt –ami meg is történt-, szerettünk volna egy saját esport létesítményt létrehozni. Egy év tervezés után sikerült átadnunk a központot. Mondhatjuk, hogy ezt az igény szülte, hiszen amennyiben Magyarországon esport rendezvényeket szervezünk, ahhoz esport színteret kell építeni. Ilyen módon erre nem lesz szükség, hiszen minden adott. Ezen túl pedig hosszútávra tervezünk az esporttal” – árulta el a LEET.HU-nak Szegő Péter az MTK esport szakosztályának vezetője.

 dr. Deutsch Tamás, az MTK Egyesület Elnöke a megnyitón elmondta: „XXI. századi esport egyesületként felismertük és elismertük, hogy a XXI. század sportjainak is teret kell engednünk.”

„Az esport egyenrangú más MTK-ban jelen lévő sportszakággal. A magas színvonalú Esport Arénával hozzá tudunk járulni a saját esport szakosztályunk, illetve a magyarországi esport fejlődéséhez is” – mondta a megnyitón.

Kép forrása: MTK

„Szépen lassan túl vagyunk azon, hogy az esport elfogadott legyen a hagyományos sporttevékenységgekkel. Szépen gyarapodik a szakosztályunk, amihez óriási lökés az aréna létrejötte. Ez nagy lendületet ad, de ez persze nem csak a mienk. Szeretnénk izgalmas hazai és nemzetközi esport eseményeket szervezni. Korábban elkezdtük a FIFA-val, majd folytattuk a Gran Turismo-val, a jövőben pedig szeretnénk bővíteni a szakosztályokat” – árulta el dr. Deutsch Tamás a LEET.HU-nak.

Szegő Pétert egyébként arról is megkérdeztük, mit tehet az a tehetséges játékos, aki szeretne valamilyen módon elindulni az esport világában, például az MTK szakosztályában.

„Mi jelenleg a sportszimulációk vonalán mozgunk, tehát azokban, melyek valós sportokhoz is közelállnak (FIFA, Gran Turismo). Mi elsősorban ezekben keresünk új tehetségeket. A jelenlegi játékosaink gyakran tartanak próbajátékokat, amire Rácz Andrásnál, a FIFA Pro Clubs csapat kapitányánál lehet jelentkezni” – tudtuk meg.

Kép forrása: MTK

Az MTK Esport Aréna átadójának végén a jelenlévő sajtó képviselői maguk is kipróbálhatták a FIFA-t, sőt kihívhatták az egyik MTK játékost. Így a nap egy izgalmas futball-mérkőzéssel zárult, aminek eredménye Sajtó – MTK FIFA 2:4.

Jövő héten pedig már fel is avatják az új létesítményt, hiszen a K&H e-kupán másodjára próbálhatnak szerencsét a versenyzők október 5-én.

×