A kínai Tencent vállalat hamarosan a norvég fejlesztőcég 29 százalékát birtokolhatja. A bejelentést maga a Funcom tette közzé.

A Conan Exiles, a The Secret World és a közelgő Dűne alapján készülő játék fejlesztője és kiadója, a norvég Funcom bejelentette, hogy a Tencent kínai játékóriás hamarosan 29%-os részesedéssel bír a társaságban – írja a PC Gamer. A hivatalos sajtóközlemény szerint a Tencent megszerezte a norvég KGJ Capital AS cég birtokában lévő részesedést.

Kép forrása: Funcom

A Tencent nyugati erőfeszítései vitathatatlanok. Miközben a vállalat jelentős szerepet játszik a kínai játékiparban, a világ minden részén igyekszik terjeszkedni és befektetni. Tavaly például a Grinding Gear Games többségi részvényeseivé vált, de részvényese az Epic Games-nek, a Riot-nak, a Paradox-nak és a Frontier-nek is. A Funcom üzlet létrejöttével a Tencent a fejlesztő legnagyobb részvényesévé válik.

Noha ez sokat jelenthet a Funcomhoz hasonló cégek pénzügyi stabilitása szempontjából, valószínűtlennek tűnik, hogy nagy hatással lenne a vállalat rövid távú terveire, amely magában foglalja a Conan Exiles túlélőjáték további frissítéseit és a Dune játéksorozatot is.

×