A portálokon át elérhető pokoldimenzió legutoljára a játék 1.0-ás verziójában kapott frissítéseket, most egy egész civilizáció betelepül a lávatavak mellé.

A Nether állandó tényezője a Minecraft világoknak. Mindenki ide igyekszik amint sikerül obszidiánt bányásznia, hiszen azon túl, hogy innen szerezhetőek csak be a Nether erődökben élő Blaze-k testét alkotó aranypálcák, utazni is sokkal gyorsabb a pokoli dimenzión keresztül.

A napokban megrendezett MineConon a Microsoft bejelentette, hogy a következő frissítéssel a Nether kap majd egy jól megérdemelt ráncfelvarrást – számolt be róla a Windows Central.

Új társaság: a Piglinek

A Nether eddig jól megszokott lakói a békés (de támadásra kegyetlen bosszút álló) zombie pigmanek. Az új frissítésben végre meglátjuk, kik azok a lények, akikből ezek a zombik származnak – a piglinek.

A Piglinek is egészen békések lesznek majd hozzánk, feltéve, ha arany páncélban közelítünk feléjük (ezzel is végre értelmet adva az amúgy funkciótlan aranynak).

minecraft

Kép forrása: windowscentral.com

Kereskedni is lehetőségünk lesz majd a Piglinekkel. Egyelőre erről annyit tudni, hogy más lesz a rendszer az eddig megszokottnál, a földre kell dobálni a cserélendő tárgyakat, és elsősorban az arany fogja őket érdekelni.

Érkezik még a Netherbe egy új mob is, egyelőre nem végleges nevén Piglin Beast, de új biomok is megjelennek majd, például a Soulsand völgyek vagy a Netherwart erdők.

A redstone-mérnökök is kapnak egy új játékszert: a céltábla blokk képes érzékelni a belé lőtt nyilakat, és ez alapján redstone-jeleket továbbítani. Minél pontosabban találunk a céltábla közepébe, annál messzebb jut a jel.

minecraft

Kép forrása: windowscentral.com

Az új patch várhatóan 2020 első felében érkezik majd, a 2019 év végén érkező Bees update után.

Várjátok már, hogy felfedező útra indulhassatok az új Netherben?

csoport_gamer_320x300

×