A DreamHack Fortnite versenyén a bejutás csupán pénzbe kerül. Aki sokat fizet szép nagy asztalt, kényelmes széket és jó netet is kap.

A DreamHack se maradhat ki a Fortnite: Battle Royale sikeréből, most két szóló módos bajnokságot szerveznek összesen 500 000 dolláros nyereménnyel. A DreamHack Winter-t Svédországban játsszák november végén, míg a DreamHack Anaheim-et februárban az Egyesült Államokbeli Anaheim-ben.

Azonban most jön a csavar, mert a verseny már két hónap múlva kezdődik, így lassan indulnia kéne a selejtezőknek, gondolhatják a játékosok, de itt másképp lesz. Mindenki, aki Bring Your Own Computer jegyet vesz, automatikusan kvalifikál a neves versenyre.

És ez még nem minden!

Rendben, fizetés alapú a bejutás,  jó hír ez az igazán jó játékosoknak, hiszen nagyobb az esélye, hogy találkoznak gyenge, de tehetős egyénekkel a versenyen. Azonban az, hogy milyen széket, mekkora asztalt és milyen gyors internetet kapsz is attól függ, hogy mennyit fizetsz.

kép forrása: dreamhack.com/

A legolcsóbb jegy 30 000 forint, amihez 100 mb/s net jár, egy kis asztal, egyszerű szék és a versenyen való részvétel joga. A nagyobb csomag már 50 000 forint, de 1 gigabájt-os a net, az asztal nagyobb, a szék kényelmesebb és pulóvert, valamint ételt is kap a játékos. Ez már el is fogyott, ahogy a legdrágább jegy is, amelyet feltételezhetően az esport csapatok tagjainak számára vásároltak fel a szervezetek már megnyitáskor.

Gyorsan csináltunk egy hozzávetőleges költségvetést, egy magyar játékos számára, aki szeretne kijutni a versenyre.

  • BYOC jegy – 30 000 forint
  • Repjegy Göteborg-ba – 45 000 forint (oda-vissza)
  • Vonat Göteborg-ból Jönköping be – 17 000 forint (oda-vissza)
  • Szállás Jönköpingben – 26 000 forint
  • Étel, ital, költőpénz – 40 000 forint

Így összesen csupán 158 000 forintból kijuthat egy versenyző és játszhat a kupán, persze ha fel tudja rakni a számítógépét a fapados repülőgépjáratra.

Ti mennétek?

×