A Respawn Entertainment és az Oculus Studios együttműködésében hosszú idő után visszatér a Medal of Honor. Az új játék teljesen VR-ban játszható.

Pont a napokban emlegettem, hogy vajon miért nem jelenik már Medal of Honor, pedig régen mennyire szerettem. Mivel a feldolgozások, remasteredek világát éljük, logikus lett volna, hogy ez a franchise is újraindul. Nos megtörténik, hiszen a Respawn és az Oculus Studios összeállt és bejelentett egy új MOH játékot, VR-ban.

A Medal of Honor: Above and Beyond valamikor ugyan csak 2020-ban jelenik meg, de a váratlanul megjelent előzetes elég jól bemutatja, mire is számíthatunk. A Medal of Honor ismét a második világháborúba repít el, a feladat pedig ismét ugyanaz: szövetséges katonaként kell beszivárogni, túlélni, háborúzni és persze megállítani az ellenséget.

Azon túl, hogy teljes kampánnyal és multiplayer móddal is készülnek, lesz lehetőség arra is, hogy túlélő katonák történetei által megismerjük a történelmet.

 

„A Medal of Honor a kezdetektől fogva a korábbi generációk hatalmas áldozatairól és hősies tetteiről mesélt a játékosoknak, amivel megvédtük a szabadságunkat” – mondta Peter Hirschmann, az eredeti Medal of Honor írója, aki a franchise készítésében vezető szerepet tölt be. „A második világháború veteránjainak megkérdezése óriási lehetőség: lehetővé tette számunkra, hogy tiszteletünket tegyük azoknak, akik a hadseregben szolgáltak.”

A Respawn közleménye szerint olyan VR játékot alkotnak, mellyel szórakoztató módon lehet részt venni a csatákban, közben pedig meg lehet ismerni a történelmet, meg lehet tapasztalni a háború súlyát, és kiderül a játékos számára, hogy hogyan jött létre a mai világ. A cél tehát igen összetett.

A Medal of Honor: Above and Beyond 2020-ban jelenik meg Rift-re. Te örülsz az új Medal of Honornak?

×