Lezárult az eddigi legnagyobb vitákat kiváltó sztori, vége a negyedik háborúnak. Mi lesz most a Horde és az Alliance konfliktusával?

A Battle for Azeroth kiegészítő várhatóan utolsó patch csomagjában Sylvanas és Saurfang párbajával lezárult a háború a Horda és a Szövetség között. Természetesen ha nem követtétek mi történik, a továbbiakban spoilerek következnek.

Varok Saurfang Mak’Gorára (halálig tartó párbajra) hívta az élőhalottak vezetőjét, Sylvanas Windrunnert és bele is halt a csatába. Azonban az igazán meglepő mondat a párbaj közben hangzott el: Sylvanas hirtelen dühében elárulja, hogy semmibe veszi a Hordát.

 

Furcsa helyzetbe hoz ez mindenkit. Sylvanas parancsára gyújtotta fel a Horda Teldrassilt és követett el kvázi háborús bűnöket az Éjelfek és úgy általában a Szövetség ellen. Mihez kezd most majd ezekkel a történettel a Horda, hogy néznek szembe azzal, amit a háború alatt elkövettek?

Ahogy a Polygon is összefoglalja részletes összefoglalójukban: Sylvanas miatt az egész történet kibogozhatatlan, kusza, de ami a legrosszabb, egyszerűen inkonzisztens. Sylvanas motivációi sosem tiszták, és még azok a játékosok is, akik egészen eddig a pontig hűségesek voltak hozzá, csak egy rövid bejátszást kapnak, ahol még mindig csak rébuszokban beszél az élőhalott királynő.

Ha az ember a játékosokat kérdezi, eléggé megosztó volt ez a legújabb kiegészítő. Nagyon sok történet sikerült jól, de ugyanilyen arányban voltak a teljesen értelmetlen szálak is. Még mindig sok a kérdés, az elvarratlan szál, arról nem is beszélve, hogy a Szövetség játékosai javarészt csak díszlet voltak a Horda történeteihez.

Ti kinek az oldalára álltatok, Saurfang vagy Sylvanas? Hova megy szerintetek tovább a sztori?

×