Amellett, hogy az open béta alatt megindultak az Xbox trollkodások, kiderült, hogy lesz olyan tartalom, ami egy darabig csak PS4-en lesz elérhető.

Furcsa fordulatot vett tegnap a Call of Duty: Modern Warfare története. Az Activision, illetve a fejlesztő Infinity Ward korábban kifejtette, hogy a cross-play miatt a játék a PC-n és konzolon is egyszerre fejlődik és változik majd, hogy minden platformtulajdonos együtt tudjon azonos tartalom mellett játszani. A Sony és az Activision azonban külön megállapodást kötött, és tegnap bejelentették, hogy a Survival Mode – ami egy mód egy játékmódon belül-, a Spec Ops része, egy darabig exkluzív lesz PS4-en, egészen 2020. október 1-ig – írja a Kotaku.

Kép forrása: Kotaku

A Spec Ops először az eredeti Modern Warfare 2-ben mutatkozott be, mint egy olyan küldetéssorozat, melyet egyedül és co-opban is lehetett játszani. Az elmúlt néhány Call of Duty játékból ugyan hiányzott, de most a rajongók nagy örömére visszatért.

Bár a Spec Ops minden platformon megjelenik, az azon belüli Survival Mode, mely külön választható a Spec Ops-on belül, csak a Sony konzolján lesz elérhető, 2020 októberéig. Akkor pedig talán már egy új Call of Duty játék is megjelenik.

 

Nem ez az első alkalom, hogy a Sony kizárólagossági megállapodást kötött az Activision-nel Call of Duty tartalomra, ám ezek csupán napokat jelentettek. Kissé drasztikusabb, hogy egy tartalom egy évig exkluzív.

Xbox trollkodás

Tulajdonképpen nem szép dolog cross-play közben kihasználni az Xbox tulajdonosok hangvezérlését, mégis sokan csinálják. Főleg nem vicces azoknak, akik áldozatai. Az konzol ugyanis a „kapcsolj ki Xbox” kimondására valóban kikapcsol, még akkor is, ha az utasítást nem a tulajdonos mondja ki. Régóta szórakoznak a trollok azzal, hogy bekiabálják a mondatot a mikrofonba, a játékosok konzoljai pedig veszik az utasítást.

A Twitch streamer, Jameskii a közelmúltban kipróbálta „tréfát” a Call of Duty: Modern Warfare cross-play során, és sikerült is neki több konzoljátékost eltüntetnie a listából. Ha az Xbox-osok nem akarnak rendszeren így járni, jobban járnak, ha kikapcsolják a funkciót.

 

A Call of Duty: Modern Warfare október 25-én jelenik meg.

 

×