Már egy ideje biztos, hogy a nagyképernyőre is visszatér a Szellemlovas, de sokáig kérdéses volt, hogy a karakter melyik változata.

Még szeptember elején röppent fel egy pletyka, hogy a Marvel filmstúdió csapata szeretné behozni a Szellemlovas karakter egyik vadabb változatát is a Marvel filmes univerzumba. Ezt később több forrás is megerősítette, viszont nem volt biztos, melyik változatról lehet szó.

Most viszont a We Got This Covered-nek nyilatkozó források elmondták, hogy lehet, hogy Johnny Blaze és a Cosmic Ghost Rider is helyet kaphatna a nagyképernyőn.

Johnny Blaze-t már valószínűleg jobban ismeri a filmes közönség, hiszen a karakternek ezt az eredeti verzióját testesítette meg Nicolas Cage a 2007-es A szellemlovas és a 2011-es A szellemlovas 2 – a bosszú ereje c. filmekben.

Ghost Rider

Kép forrása: slashfilm.com

Na de ki ez a kozmikus szellemlovas?

A Cosmic Ghost Rider viszont csak a képregényekből lehet ismerős, és már csak az eredetsztorija is annyira vad, hogy félelmetes belegondolni, hogy esetleg a mozivásznon is találkozhatunk vele. A Marvel multiverzumának TNR666-os változatában Frank Castle (akit hagyományosan a Bosszúállóként ismerhetünk) meghal a Thanos-szal vívott csatában.

A lelke a pokolra jut, ahol viszont egyezséget köt Mephisto-val, hogy a bosszú angyalaként visszatérhessen Thanos ellen. Vissza is tér a Földre, ahol viszont az őrült titán nyomában semmi sem maradt, csak pusztaság.

Évekig kóborol a kihalt bolygón, mire megérkezik a naprendszerbe a megsebesült Galactus. Frank Castle felajánlja neki a bolygót azért cserébe, hogy követeként közösen Thanos ellen indulhassanak. Így születik meg Cosmic Ghost Rider, aki egyszerre rendelkezik a Szellemlovas erejével, és Galactus kozmikus erejeivel.

Ghost Rider

Kép forrása: adventuresinpoortaste.com

Valószínűleg ezt az eredettörténetet nem lehetne a filmeken lekövetni (tekintve hogy Thanos halott, és Frank Castle is csak a félig-meddig független Netflixes sorozatokban jelent meg), és ha tényleg meg is valósul, valószínűleg csak sokára várható, hogy bármi konkrétumot tudhassunk róla. Az viszont biztos, hogy egy ilyen film őrültségben egy lapon szerepelhetne A galaxis őrzőivel vagy a Thor: Ragnarökkel – ez pedig mindenképp jó hír.

Ti milyen elborult történetet látnátok szívesen viszont a Marvel filmes univerzumban?

×