Habár kevés díjazott versenyt tudhat maga mögött, a Battle Royale sztárjátékban már ennyi idő alatt is több pénzdíjat osztottak ki, mint a CS:GO-ban.

A Fortnite 2017 júliusi megjelenése óta félelmetes sebességgel formálta át az esport színterét. A csúcs felé vezető úton hamar elhúzott a Call of Duty és a Halo mellett, most pedig a CS:GO-t is leelőzte mindenkori összdíjazás tekintetében.

Az Esports Earnings információi alapján beszámoló Dexerto.com adatai szerint mára csak egyetlen játék maradt, amelynek díjazásába több pénzt öltek a szervezők: a Dota 2. Arra pedig még biztosan várni kell, hogy az első helyet is átvegye a Fortnite, tekintve hogy 134 millió dolláros különbség van a két játék között.

Érdemes viszont kiemelni, hogy míg mind a CS:GO, mind a Fortnite 82 millió dolláros összdíjazásnál tart megjelenésük óta, a Battle Royale játék ezt kevesebb mint 500 hivatalos, pénzdíjas versenyen szedte össze, szemben a CS:GO 4278 bajnokságával.

fortnite

Kép forrása: theverge.com

Épp nemrég, a csillagászati mértékű, 30 milliós összdíjazású 2019-es Fortnite világkupa önmagában sokat lendített a játék helyzetén a toplistában. Akkor több CS:GO játékos nehezményezte is a különbséget a két játék versenyeinek díjazásában, sokak szerint a Fortnite „nem érdemel meg” ekkora díjazást.

Várható még, hogy a két játék sokáig libikókázik még a második-harmadik hely között, tekintve hogy a héten kezdődő ESL One New York 200 ezer dolláros összdíja mindjárt meg is fogja fordítani a sorrendet.

Szerintetek a Dota 2-t is lenyomja a Fortnite összdíjazásban, vagy a CS:GO veszi vissza az irányítást?

×