A PUBG Mobile jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő mobiljáték, a Sensor Tower szerint. A bevételek nagysága még a Fortnite-ét is megelőzte.

A Sensor Tower alkalmazás-adatbázis legfrissebb becslései szerint a PUBG Mobile bevételei meghaladták az 1 milliárd dollárt – írja a VentureBeat. Természetesen ebben nagy szerepe van annak, hogy a kínai kiadó nemrégiben újraindította a PUBG Mobile-t a Tencent saját országában, Kínában.

„Nagyrészt annak köszönhetően, hogy a Tencent hazai piacán újra megjelent, a PUBG Mobile bruttó árbevétele 2018 augusztusához képest (25 millió dollár) több mint 160 millió dollárra nőtt a múlt hónapban”– írta Randy Nelson az Sensor Tower elemzője egy blogbejegyzésben. Ez körülbelül 540%-os növekedést jelent.

Persze nem csak Kínában népszerű a jól ismert battle royale játék mobilos változata.

„Még akkor is, ha Kínát eltávolítják az egyenletből, a PUBG Mobile havi bevétele több mint kétszeresére nőtt az előző év azonos időszakához képest” – tette hozzá Nelson. „A múlt hónapban megközelítőleg 63 millió dollárt költöttek rá a játékosok. A Sensor Tower becslése szerint ez 152%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi bevételekhez képest.”

Kép forrása: Sensor Tower

A fenti sikereknek köszönhetően a PUBG Mobile utolérte, sőt megelőzte a szintén népszerű BR játék, a Fortnite mobilos verziójának bevételeit is.

„Ha összehasonlítjuk a PUBG Mobile-t a legkiemelkedőbb riválisával, az Epic Games Fortnite-jával az App Store-ban, akkor láthatjuk, melyik milyen szinten áll jelenleg. A Tencent címének bevételei 165%-kal növekedtek az előző év azonos időszakához képest Kínán kívüli iOS-en, míg a Fortnite bevételei 36%-kal csökkentek ugyanebben az időszakban. A múlt hónapban mindkettő közel 25 millió dollárt hozott az Apple platformján”– magyarázza Nelson.

Kép forrása: Sensor Tower

Ezek a számok persze csak akkor érvényesek, ha nem vesszük figyelembe Kínát. Ráadásul az Epic még nem jelentette be hivatalosan a Fortnite mobilt a távol-keleti országban.

„Ha figyelembe vesszük Kínát, a PUBG Mobile 3,7-szer több bevételre tett szert, mint az Epic Games címe a múlt hónapban az iOS-on” – írja Nelson.

Ha megnézzük az egy milliárd dolláros eredményt, akkor a Fortnite ettől még elég messze van. Az Epic mobiljátéka ugyanis 752 millió dollárt hozott az iOS-en és az Androidon, a Sensor Tower becslései szerint. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy a játékosok pénzt költenek a Fortnite konzolos vagy PC-s verziójára. Ez nem igaz a PUBG-ra.

Te is sokat költesz a PUBG Mobile-ra?

×