A 505 Games pénzügyi jelentései szerint busás összeget fizetett az Epic Games azért, hogy a Control című játék Epic Store exkluzív legyen.

A Remedy Entertainment Control című játéka PC-n kizárólag az Epic Games Store-ban érhető el. Köszönhetően a Digital Bros jelentésének az is kiderült, hogy a kiadó 505 Games mennyit kapott azért, hogy ez így legyen. Eszerint tehát 9.49 millió euró, azaz több mint 10.45 millió dolláros összeg kellett ehhez. Ez forintban kb. 3,2 milliárdot jelent.

Az 505 Games ennek az összegnek a 45%-át kapja meg, a további 55% a Remedy Ent. fejlesztőhöz kerül. A GameDaily.Biz ugyan megkérdezte az Epic Games-t erről, de a cég nem igazán kommentálta az üzleti tevékenységük részelteit.

 

Ez a fajta kifizetés általában jogdíj-előlegeként szolgál, ami azt jelenti, hogy a Remedy és az 505 Games nem kap pénzt a Control után egészen addig, amíg az előleg nem térül meg az Epic számára. Ezt valószínűleg akkor bátorkodnak kifizetni, amikor úgy látják, hogy egy játék elég nagy sikerre számíthat majd a piacon.

Az 505 Games további kizárólagossági megállapodást írt alá az Epic Games-el egy újabb játékuk kapcsán: a Typhoon Studio Journey to the Savage Planet című játéka 2020-ban jelenik meg.

×