A Batman játékok korábbi írói most a Playground Games-nél dolgoznak, hogy a Fable című videojáték-sorozatot újjáélesszék.

Több korábbi Rocksteady Games írója a Microsoft Xbox Games Studio-hoz tartozó Playground Games játékprojektjéhez csatlakozott. A csapat most egy korábbi RPG címét szeretné újjáéleszteni – írja a VGC. A Fable először 2004-ben jelent meg, utóbbi része pedig 2017-ben, ami a sorozatban a tizedik játék volt.

Kim MacAskill vezető forgatókönyvíró 2019. augusztusban csatlakozott a készülő RPG csapatához. Eközben az új csapat narratív direktora Martin Lancaster lett, aki korábban a Batman: Arkham Knight fő forgatókönyvírója volt. Craig Owens szintén az egyik vezető író a Playground-nál. Phillip Huxley, az Arkham Knight csapatának utolsó forgatókönyvírója 2018-ban távozott a Rocksteady-től, hogy csatlakozzon az EA Ghost Games-hez.

Rebecca Haigh, a Du Lac & Fey: Dance of Death című játék írója szintén augusztusban csatlakozott a Playgroundhoz.

Kép forrása: Epic Games

Miközben a stúdió éveken keresztül sikeresen titokban tartotta RPG projektjét, az elmúlt három évben folyamatosan vett fel fejlesztőket a stúdióhoz. A VGC cikke alapján már náluk van az Anthem egyik korábbi fejlesztője, a Hellblade vezető animátora, sőt a Metal Gear Solid projektmenedzsere is.

A Microsoft 2018-ban jelentette be a Playground felvásárlását, miután számos sikeres Forza Horizon címet adtak ki.

Ha kíváncsi vagy a fent említett alkotók korábbi munkáira, ne feledd, hogy az Epic Games-nél akciójában ezen a héten hat ingyenes Batman játék is elérhető.

×