Két héttel azután, hogy az ESL ismertette jövőre vonatkozó terveit, miszerint szigorú kizárólagossági szabályokat vezetne be a CS:GO bajnokságnál, a Valve válaszolt. Nem értenek egyet.

Korábban írtunk már az ESL és a DreamHack együttműködésében létrejövő ESL Pro Tour 2020-ról, mellyel kapcsolatban az ESL kizárólagossági szabályokat szeretne bevezetni. Az új szabálykönyv állítólag azt taglalja, hogy a CS:GO csapatok, melyek az ESL Pro League-ban versenyeznek, nem vehetnek részt más, nem Valve által támogatott bajnokságban.

A Dotesport szerint két csapat már jelezte is egyet nem értését, és így inkább nem szállnának be a Pro League bajnokságsorozataiba. Ha a szabály érvényben marad, a csapatok többek között nem vehetnek részt az ECS bajnokságokon sem.

Kép forrása: CS:GO

Most, két héttel azután, hogy a fent említett szabályzat megjelent, a Valve egy blogbejegyzésben írt a témáról, nem említve viszont az ESL-t. A bejegyzésben többek között szó van összeférhetetlenségről, a médiajogról és az exkluzivitásról is. A Valve álláspontja szerint a vállalat nem érdekelt abban, hogy jogokat biztosítson olyan eseményekhez, melyek korlátozzák a résztvevő csapatok más eseményen való részvételét.

„Az exkluzivitás megakadályozza, hogy más események fenntartsák a CS:GO ökoszisztéma működését, ha egy adott esemény kudarcot vall” – írják.

A blogbejegyzés elolvasható a CS:GO oldalán. Szerinted megmarad az ESL vitatható szabályzata?

×