Az Infinity Ward munkatársai nemrég egy streamben beszéltek arról, hogy pontosan hogyan működik majd a cross-play a platformok közt a Call of Duty: Modern Warfare-ben.

Mint már tudjuk, a cross-play alapvető része lesz a játéknak, a Call of Duty: Modern Warfare-t platformtól függetlenül lehet együtt játszani. Alapvető kérdés volt ugyanakkor, hogy hogyan lesz egyensúly a kontrollerrel és bill-egér kombóval játszók között? Ezt mindenki fenntartásokkal kezeli, hiszen az egyik előnyt jelenthet a másikkal szemben.

Nyilvánvalóan annak, hogy ki milyen eszközzel játszik, lesz jelentősége, a fejlesztő Infinity Ward ugyanis szeretné fenntartani az egyensúlyt a vezérlők közötti különbségek ellenére – írja a VG247.

Azokat, akik bill-egeret használnak olyan játékosokkal kerülnek egy meccsbe, akik szintén azt használnak. Azok, akik szívesen játszanak kontrollerrel PC-n, azok nyugodtan megtehetik. Röviden: mindenki játszhat olyan platformon, amilyenen szeretne, feltéve, hogy mindenki ugyanazt a beviteli eszközt használja (mindenki bill-egeret vagy kontrollert).

Ennek ellenére lesz majd egy lobby azok számára, akik nem szeretnének foglalkozni ezzel. Ez lehetővé teszi, hogy mindhárom támogatott platform (PC, Xbox One, PS4) játékosai, mindenféle eszközzel együtt játszanak. Persze a cross-playt ki is lehet kapcsolni, ha egyáltalán nem szeretnénk benne résztvenni.

Nézd meg Infinityward Modern Warfare: Crossplay Stream című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A cross-play egyébként az összes multiplayer módot támogatja, így semmiről nem kell lemondani. Minden frissítés, minden új térkép, új játékmód, új missziók stb. egyszerre jelennek meg minden platformon. A héten a Modern Warfare bétaverziója támogatja a cross-play játékot is, amit 19-én csak azok tudnak majd használni, akik előrendeltek. Szeptember 20-án aztán mindhárom platformon bárki számára elérhető lesz és kipróbálható. A Call of Duty: Modern Warfare október 25-én érkezik.

Kipróbálod majd a cross-playt a játékban?

×