Az iOS app store a Pokémon go applikációt is kötelezi arra, hogy jelezze a megvásárolható lootbox-okban minek mennyi esélye van esni.

A Pokémon Go-t fejlesztő Niantic bajba kerülhet, ha igaza lesz /r/SilphRoad Reddit felhasználónak. Az iOS appstore ugyanis kötelezi az összes applikációt, ami lootbox mechanikát tartalmaz, hogy tisztán jelezze a különböző tárgyak megszerzési esélyét, ha fizetni kell értük. A Reddit poszt alapján ennek a Niantic nem tett eleget utolsó eseménye során.

kép forrása: thesilphroad.com

Az Ultra Bónusz hetek alatt a régióhoz köthető Pokémonokból elérhetők lettek shiny verziók is. Ezek eddig nem is voltak elérhetőek és egy átlagos zsebszörny szabadban való befogásánál közel 1/350-hez a shiny-ra az esély. Ez csupán egy dekoratív különbség, de a Pokémon Go játékosokat ez mozgatja a legjobban.

A múlt héten a kikelthető tojásokból ezt az esélyt 1/50-re emelte a Niantic, ami sok játékost motivált arra, hogy a pénzét több kikeltő egységre költse, hogy a promóció ideje alatt többször legyen esélye az áhított shiny Pokémon megszerzésére. Azonban a thesilphroad.com információi szerint az esélyt a Niantic titokban 1/126-ra állította vissza. Ezt a mintát 1261 kinyitott tojásból mérték.

A szabályt viszont nem biztos, hogy megszegte a Niantic, hiszen a tojásért a játékosok nem fizetnek és a kikeltető egységek is mindenki számára elérhetők ingyen kis farmolás után, ezért lehet semmilyen következménye nem lesz az észrevételnek.

 

×