Két 20100mAh-es és egy 10000mAh-es power bankot teszteltünk az elmúlt időszakban, amikkel a kisebb eszközöktől egészen a nagyokig (notebookok) tölthetünk szinte mindent.

 

Az elemzést Kezdjük talán a legkisebb akkuval. A RAVPOWER BLADE SERIES „mindössze” 190 gramm és 10000 mAh teljesítményű, letisztult formatermezéssel. Sajnos az eszköz alján és szélein lévő matt fényezés rendesen gyűjti az ujjlenyomatokat. Az eszköz töltöttségi állapotáról az oldalán elhelyezkedő 4 állású LED jelzés ad információt.

Csatlakozók tekintetében helyet kapott rajta egy PD protokollal (lényege: Type-C csatlakozón akár 100 W teljesítmény továbbítása) ellátott Type-C, egy iSmart2.0-s USB (az iSmart technológiának köszönhetően felismeri a csatlakoztatott eszközt és annak optimális töltést biztosít) és Micro USB csatlakozó. Type-C-n és a Micro USB-n keresztül is tölthetjük a külső akkut, de a kütyüinket viszont csak a Type-C-n és USB-n keresztül. A Micro USB csak a power bank töltésére szolgál.

Kapunk hozzá egy Micro USB és egy Type-C töltőkábelt is, továbbá egy kis zsákot, aminek van külön zsebe a kábelek részére.

Tapasztalataink alapján egy Samsung Galaxy S9-et bőven kétszer fel tud tölteni, egy iPhone 8-ast akár háromszor is. A zsebben könnyel elfér, így nem jelent nehézséget magunkkal vinni a városban.

Van benne túlfeszültség, illetve áramszünet elleni védelem.
Bővebben: https://www.ravpower.com/ismart

RAVPOWER BLADE SERIES 7

 

A soron következő töltő, a RAVPOWER TURBO+ SERIES, a maga 20100 mAh-es kapacitásával. Ez már nem az a tipikus zsebbe elférős eszköz, de a teljesítménye is dupla akkora, mint a fent említett társáé (20100mAh). A letisztult forma megmaradt, de az ujjlenyomat mágnesfelülete átváltozott egy sima műanyag felületté. Természetesen a 4 állású LED visszajelző itt is megtalálható. Ezen kívül a Qualcomm Quick Charge 3.0-t is támogatja, így az azt már támogató telefonokat 0-ról 80%-ra kb 35 perc alatt képes feltölteni. További információk erről a technológiáról: https://www.qualcomm.com/media/documents/files/quick-charge-device-list.pdf

Ezen a töltőn 4 csatlakozó szerepel. Egy Quick Charge 3.0-s micro USB bemenet, egy Type-C ki és bemenet, egy USB-s Quick Charge kimenet (5V – 3.0A), és egy szintén USB-s iSmart kimenet (5V – 2.4A).

Kábelek terén 2 Micro USB kábelt kapunk, amikhez jár 1 db Micro USB to Type-C átalakító, valamit egy utazáskor különösen hasznos zsák.

Mire elég a kapacitása? Egy iPad mini-t kétszer teljesen feltölt, egy Galaxy S9-et háromszor. Az „Airplane-Friendly Battery Pack” minősítésnek köszönhetően repülőgépre is felvihető kézipoggyászban. Ebben az eszközben is megtalálható a túlfeszültség, illetve áramszünet elleni védelem.

RAVPOWER TURBO+ SERIES 7

 

A harmadik, egyben legértékesebb darabja a triónak a RAVPOWER AC Outlet, ami szintén 20100 mAh teljesítménnyel bír. Alakját tekintve leginkább egy négyoldalú hengerhez tudnám hasonlítani, felületét tekintve pedig a Power Blade-nél látható matt fényezés a jellemző. Ami rögtön feltűnik, az a tetején és az alján található néhány nyílás. Ezek a túlmelegedés elkerülése miatt kerültek rá.
A töltöttségét az eszköz elején található 5 állású LED visszajelző mutatja, amihez a tetején lévő power gombot kell megnyomni, egyszer.

Felszereltségét tekintve elég sok mindent adnak az eszközhöz. Egy táskát, ami az ütésektől megvédi, illetve szállításra alkalmassá teszi a power bankunkat, valamint számos tartozékot, amik a következők:

  • Zsák magához a töltőhöz
  • Rövid USB – Micro-USB kábel
  • Hosszú USB – Micro-USB kábel
  • Hálózati adapter + hozzá átalakító a 110V-os hálózatokhoz

RAVPOWER AC Outlet 7

A power bank tetején foglalnak helyet a csatlakozók. Kezdve az váltóáram (AC) kimenettel, amiről akár egy átlagos irodai laptopot is feltölthetünk. Találunk még Type-C kimenetet (5V/3A Max), egy iSmart USB kimenetet (5V/2.4A Max), illetve az eszköz töltéséhez szükséges bemenetet, amibe a hálózati adaptert tudjuk csatlakoztatni. Ez 4 óra alatt fel tudja maximumra tölteni a power bankunkat. A márkánál már alapnak mondható túlfeszültség, illetve áramszünet elleni védelem természetesen itt is megtalálható.

Ami igazán szokatlan rajta, az az AC kimenet a tetején, amivel kisebb fogyasztású hálózati áramforrást igénylő termékeket működtethetünk, illetve tölthetünk. Ehhez csupán a tetején található power gombot kell lenyomva tartanunk 3 másodpercig. Egy hajszárítót már nem bír el, de egy feljebb említett laptopot is feltölthetünk, sőt még mindig marad az eszközben kb. 2/5 töltöttség. Vagy épp egy 25 Wattot fogyasztó monitort gond nélkül el tud látni árammal.

Ahogy az alábbi videó igazolja, egy kb 200 Watt fogyasztású iratmegsemmisítővel is boldogul.

 

 

Összefoglalás

Három power bank járt nálunk a RAVPower-től – Kipróbáltuk őket


Szerzői értékelés

8

Mindhárom termék közül talán a RAVPOWER AC Outlet tetszett nekem a legjobban (a mobilitástól függetlenül), mivel a hálózati áramforrást igénylő műszaki cikkeket is képes működtetni/tölteni. Ez főleg kiránduláskor jöhet nagyon jól, ha épp nem egy nagy fogyasztású, de váltóáramot igénylő eszközt akarunk működtetni a semmi közepén. A másik két termék közül a kicsi (10000 mAh) szintén előnyös, mivel könnyen elfér a zsebünkben, így kényelmesen bárhová magunkkal vihetjük. A minőségi anyaghasználat és kiváló burkolat viszont tényleg mind a három termékről elmondható.

Minőségi anyaghasználat

Design

Méret/kapacitás

Ár/érték arány lehetne jobb is

Olvasói értékelés

0

×