Shaco játékstílusa változatlan marad, azonban a korai játékszakaszban kifejezetten erős lesz, a vélemények megoszlanak a buff-ról.

A Riot Games League of Legends játékában már 145 hősből választhatnak a játékosok, így érthető is, hogy a fejlesztőknek akár éveibe is telhet, mire minden karaktert frissítenek az adott metához. Shaco az egyik ezek közül, amit vicces trükk hősnek tartanak legtöbben és évek óta változatlan módon játszható.

kép forrása: leaguepedia.com

A Riot egyik fejlesztője, AzuBK tette közzé twitterén a tervezett változtatásokat, amik nemsokára elérhetők lesznek a League of Legends tesztszerverén (PBE), hogy a célközönség adhasson némi visszajelzést. Természetesen a vélemények megoszlanak, sokak szerint túl erős lesz a hős, mások pedig más hősökre mutogatnak, miszerint azokhoz mérten még mindig bőven rendben lesz.

A Riot Games híres arról, hogy mindig túlbuffol egy maroknyi hőst és ezzel irányítja az adott metát. Azt, hogy Shaco bekerül-e valaha a legerősebb hősök közé és ezzel akár a világbajnokságon is játszható karakter lesz, a tesztszerveren futott meccsek után tudhatjuk majd meg.

Shaco változások:

Shaco-nak ugyanaz a célja továbbra is, egy korai szakaszban erős láthatatlan gyilkos, aki a meccs vége felé elveszti az ellenfelek gyors kiiktatásának képességét. Megmarad az AP és AD építési útvonal lehetősége, de ahogy eddig más fajta játékstílust igényel majd a kettő.

(P)

Shaco passzívja a Backstab, amikor egy hőst hátulról pozícionálva sebez,  a Deceive és Two-Shiv Poison-t is erősíti nem csak a normál ütéseket.

(Q)

Deceive, amikor Shaco láthatlanul ugrik a pályán, mostantól gyakrabban a rendelkezésére áll, tovább marad láthatatlan, nagyobb sebzést okoz, kritikus is lehet. Ez egy nagy buff kétségkívül, de a meccsek végére ez kiegyenlítődik a régi számokkal, így a meccs korai szakaszában lesz csak erős.

(W)

Jack in a Box, ez a legnagyobb változás szerintem, mostantól a lerakott dobozok mindenkit sebeznek maguk körül.

(E)

Two-Shiv Poison szimpla sebzés erősítést kap és nem is keveset, ezzel megnyitva az utat a nem lethality-ra fókuszált Shaco játékosoknak.

(R)

Hallucinate itt a legfontosabb változás, hogy a klón felrobbanása után a ledobott három doboz egyből aktiválódik fear-elve mindenkit az adott helyen. Ezek a dobozok is ütnek maguk körül mindenkit, így habár Shaco elveszti a meccsvégi erejét, ezzel elég káoszt tud majd okozni, hogy eldöntsön egy csapatharcot.

Szerintetek túl erős lesz vagy ráfért már Shaco-ra egy kis buff?

 

×