Íme az európai és az amerikai régió minden fontosabb populációs adata.

Lassan egy hónapja, hogy elstartolt élesben a WoW Classic, így már érett egy népszámlálás. A helyzet azonban nem volt egyszerű, hiszen az API hiánya miatt olyan programok, mint például a WoW Armory és a RealmPop egyszerűen nem alkalmazhatók. Így az amúgy is remek közösségéről ismert WoW játékosok közül páran összefogtak és kifejlesztettek egy weboldalt, amely megközelítőleges adatokat szolgáltat a Classic játékosállományáról – írja a Wowhead.

Mivel az adatok gyűjtéséhez a játékosok hozzájárulása szükséges, így azok sosem lesznek teljesen pontosak. Viszont ha valaki beleegyezik abba, hogy adatait felhasználják, akkor a CensusClassicPlus addon-nal tud segíteni. Ez az online töltött időszak alatt adatokat gyűjt össze a játékosról, melyeket aztán fel kell tölteni.

Szóval ezen adatok szerint készült el ez a felmérés az európai és amerikai régióban egyaránt. Megtudhatjuk, hogy egyes szervereken milyen arányba oszlik meg a két frakció és az is kiderül, hogy melyek a legkedveltebb fajok és kasztok.

Európa

Kezdjünk hazai vizeken. Bár a két frakció körülbelül ugyanannyi játékossal képviselteti magát, a szervereken nem nagyon találunk egyensúly. Sőt, van pár igen szélsőséges helyzet is. Ahogy látható, a Lakeshire realm a Horda uralma alatt áll, míg a Wyrmthalak-on szinte meg sem találhatjuk őket.

Wowhead

Kép forrása: Wowhead

Ahogy a táblázat mutatja a kétmillió játékos egynegyede normal szervereken játszik, míg a nagyja a PvP-t részesíti előnyben. A roleplay szerverek csupán az állomány 10%-át látják el. Az Alli és a Horda között egyébként szinte tökéletes az egyensúly, hiszen 50-50%-ban találhatók meg az öreg kontinens realm-jein. A Normal szervereken viszont inkább a Szövetséget preferáló játékosok, míg a PvP realm-eken a Hordások vannak többségben.

Wowhead

Kép forrása: Wowhead

Amerika

A tengerentúlon is hasonló a helyzet, ám itt nem igazán találunk olyan realm-et, amelyet egy bizonyos frakció dominálna.

Wowhead

Kép forrása: Wowhead

A frakciók közötti eloszlás szinte itt is megegyezik és az egyéb adatok sem igazán térnek ez az Európában gyűjtöttektől.

Wowhead

Kép forrása: Wowhead

Kasztok és fajok eloszlása

A kasztok eloszlásában nincs különösebb meglepetés, egyértelműen a Warrior és a Mage a legkedveltebb, míg a Shaman és a csupán Paladin alig 6%-ban fordul elő. Fajok tekintetében se számítsunk semmi extrára, egyértelműen az Undead és a Human játékosok vannak többségben, a Gnome-ok, Dwarfok és Taurenek pedig ritkán láthatók.

Wowhead

Kép forrása: Wowhead

Wowhead

Kép forrása: Wowhead

Őszintén szólva meglepő adatokkal nem találkoztunk, ám jó látni, hogy ennyi embert bevonzott a Blizzard nosztalgiavonata. De vajon meddig tart még ki a hype?

Kiemelt ajánlat

Mystery Gamers Pack

5 990 Ft

Kosárba

5 990 Ft

Ez a csoda csomag csak rád vár!

Vásárold meg ezt a Good Loot termékeket tartalmazó Mystery Gamers Pack-et, és legyen tiéd a 17499 Ft értékű csomag most csak 5999 Ft-ért! A csomag tartalma:

A csomag tartalma:

  • 2 db rövid vagy hosszú ujjú póló
  • 2 pár egyméretű zokni (klasszikus, boka- vagy titokzokni)
  • 1 db tornazsák
A csomagban a termékek véletlenszerű mintával találhatók meg! A minta nem választható! Nem megfelelő minta esetén cserére nincs lehetőség!

×