A Final Fantasy sikeres játék volt a maga korában. Most újra virágkorát éli, a legendás hetedik rész felújított változata pedig az egyik legjobban várt cím.

Ki gondolta volna, hogy a Final Fantasy ilyen sikeres lesz, még 2019-ben is? A sorozat első része 1987-ben jelent meg, azóta pedig számtalan cím érkezett a szériában. Korábban írtunk arról, hogy több Final Fantasy is rekordokat döntöget az eladások tekintetében, a Final Fantasy 7 Remake pedig szintén sikeres lehet.

A 2019-es Tokió Game Show-n egy új előzetest is bemutattak belőle, melyben többek között megjelenik Aerith és Tifa, Cloud és Don Corneo is. A legérdekesebb részek persze azok, mikor láthatjuk a harcrendszert, ami -nyilván- nem a régi stílust hozza vissza. A harcok most már valós időben zajlanak, hasonlóan a Final Fantasy XV-höz, ráadásul láthatók az idézések is.

 

 

A Final Fantasy 7 egyébként 1997-ben jelent meg először PlayStation-re, Japánban. Hazájában az első pár nap alatt több mint 2 millió fogyott belőle és számtalan díjat kapott. A sikerre való tekintettel indulhatott el a Remake projekt, ami talán hasonló sikert hozhat. Arról nem is beszélve, hogy a Gamesradar szerint a Final Fantasy VII Remake csupán az első része a szériának, hiszen csak az van benne, ami Midgar-ban történik, bár az sem rövid. Az biztos tehát, hogy ez még csak a kezdet.

Az előzetesből az is kiderül, hogy a régi játékot tiszteletben tartva, egy teljesen újat hoztak létre, számos új elemmel. A FF VII Remake 2020. március 3-án indul. Te várod a megjelenést?

×