Alig két hete írtunk róla, hogy egy modder keményen dolgozik a Red Dead Redemption első részének PC változatán. Hát, már abbahagyta.

A Rockstar Games minden idők egyik legjobbnak tartott videojátékát eredetileg csak PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra adták ki, igaz a Microsoft 2016-ban kompatibilissé tette a játékot az Xbox One-nal is. Később a különféle emulátoroknak köszönhetően PC-n is játszhatóvá vált, de egy DamnedDev nevű modder elkezdett azon dolgozni, hogy a játék fejlesztett változata is elindítható legyen a platformon. Erről írtunk nem is olyan rég, ám úgy tűnik, hogy a Take-Two megpróbálja leállítani ezt a projektet.

A cég ugyanis a hír után felvette a kapcsolatot a modderrel, és felszólította, hogy állítsa le a munkát. Valószínű, hogy a Take -Two jól érvelt, hiszen DamnedDev azonnal így is tett. A terv egyébként nem csak a PC változat átiratáról szólt, de annak fejlesztett változata készült volna el – írja a DSOGaming.

Kép forrása: Polygon

DamnedDev a projekt bejelentésekor azt állította, hogy valakivel együttműködik a jogokkal kapcsolatban, sajnos azonban a Take-Two döntése mindent képes felülírni. Mindeközben az adathalászok egyre több bizonyítékot találnak arra, hogy a Rockstar Games igenis készül a Red Dead Redemption 2 PC-s portjának kiadására, bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg.

Te melyik Red Dead Redemption játékkal játszanál szívesen PC-n?

×