A Death Stranding alkotója azt mondja: még most sem érti a játékot. Ez elég meglepőnek hangzik, de persze mindenre van magyarázat.

Amikor Kojima nemrég a Financial Times-nak adott interjút, váratlanul úgy fogalmazott: nem tudja felfogni, mit is alkotott. A Death Stranding ugyanis egy olyan akciójáték, ahol a hangsúly a kapcsolaton van, a pusztítás helyett – írja a VG247.

„Death Stranding… még most sem értem a játékot. A világnézete, a játékmenete, minden teljesen új. Küldetésem volt egy olyan műfaj létrehozása, ami jelenleg nem létezik, és mindenki számára meglepő. Ez természetesen kockázatos…” – mesélte Kojima.

Való igaz, hogy a Death Stranding igen szürreális előzetesekkel került be a köztudatba. A Kojima Stúdió új játékában különös jövőképet látunk, furcsa emberekkel, egy csecsemővel, valamilyen burokban.

 

Kojima azt is nyilvánvalóvá tette, hogy számára a videojáték-készítés, mint ipar, és a művészet ugyan összefügg, de kicsit más. Lehet, hogy a művészi ábrázolás nem mindenkinek érthető, de a gamereknek talán nem meglepő, amit látnak.

“Vannak olyan történetek a moziban, melyeket az én generációm mondjuk már meglepőnek talál, de a gamerek generációja viszont egyáltalán nem” – mondta Kojima a két művészet közötti különbségről.

„Ha fogok valamit, ami úgy néz ki, mint egy banán, és elnevezem almának, az művészetként megállja a helyét. De ez nem vonatkozik a játékokra. Interaktív dolgokat készítünk. A banánnak ehetőnek kell lennie, miután meghámozzuk. Az autóknak vezethetőnek kell lenniük. Ahhoz, hogy a játékok interaktívak legyenek és élvezetesek, valóságosnak kell lenniük. Ezek vagyunk mi: egyfajta művészet-vezérelt iparosok.”

Bár nem igazán nyilvánvaló, hogy Kojima mit is szeretne ezzel mondani, de ha azt, hogy valamilyen teljesen szokatlant és váratlant kapunk a játéktól, annál inkább kíváncsiak vagyunk rá. A Death Stranding november 8-án jelenik meg PS4-re.

A termékhez nem tartozik leírás.

3 990 Ft

Kosárba

A termékhez nem tartozik rövid leírás.

Bár nem egy hosszú videó, de kiválóan jellemzi a videojáték-karakterek mozgását. A paródia igen népszerű lett a Twitteren.

Gyászol a filmes és a videojátékos világ. Elhunyt az egyik legkiemelkedőbb zeneszerző, az olasz Ennio Morricone. Több nagy sikerű videojátékba is készített zenét.

Ben Yedder twitteren reagált az új TOTSSF lapjára, ez alapján pedig biztosra vehetjük, hogy pontosan tudja, mennyire nem szeretik a játékosok a FUT lapjait.

×