Az Epic Games hirtelen úgy döntött ideje visszatérnünk a Shotgun+Smg metához, mivel pár fegyver túl erős volt magában.

Az Epic Games a héten a második patch-et adja ki a Fortnite: Battle Royale-hoz. A meta ismét változik, főképp a Combat Shotgun kivétele miatt, mivel ez volt a legerősebb fegyver eddig a játékban. A többi shotgunnal ellentétben ez messzire lőtt, gyakran és pontosan, így sokaknak fog hiányozni. Valószínűleg visszatér a kötelező smg+shotgun meta.

Azonban nem ez az egyetlen fegyver, aminek búcsút kell intenünk. A Drum Shotgun és a Proximity Launcher is csatlakozik a kivett eszközökhöz. Az első inkább a meccsek korai szakaszában volt hasznos, míg a második csak nagyon speciális helyzetekben volt használható, így ez nem nagy gond egy átlagos játékos számára.

kép forrása: polygon.com

Az Automatic Sniper kicsit alulteljesített az Epic Games szerint, így lövésenként +9 sebzést okoz mostantól, minden ritkaságban. A fegyver gyengéje, hogy mint minden mesterlövész puskánál, közel statikusan kell állnunk használatakor, azonban a többivel ellentétben itt nem garantált találatkor a nagy sebzés. A patch-nek hála ugyan masszívabb sebzést okoz, de inkább a mezőn futó emberek kiszedésére ajánljuk, mint csipa párbajok vívására.

A frissítésben tovább csökkentik a B.R.U.T.E-ok esési valószínűségét, hogy a késői játékszakaszokra kevesebb jusson. Retail Row-t is nerfelik, a zombi lakta területet könnyű volt addig farmolni, amíg a lehető legjobb fegyverekhez nem jutottunk. Most a tornyok számának csökkentésével próbálják ezt nehezebbé tenni, továbbá Rocket Launcher-t és Launch Pad-et is kevesebbet dobnak.

Ti örültök a Combat Shotgun kivételének? 

×