A Microsoft és az SK Telecom egyesülésével átalakulhat a koreai mobiljátékos piac. Az 5G-n és felhőn alapuló játékplatformok már októberben kijönnek.

A Microsoft és SK Telecom nyilatkozatban adta ki, hogy egyesítik erejüket egy közös, felhő alapú, 5G-t használó platform kialakítására. A Microsoft felhő alapú szolgáltatásának, az xCloudnak Koreában így az SK Telecom lesz a hivatalos forgalmazója.

„Szeretnénk a felhasználóink számára egy új szintű mobiljátékos élményt nyújtani, egyesítve az SK Telecom 5G versenyképességét és a Microsoft erejét a felhő alapú szolgáltatásokban és játékokban.” – Nyilatkozta Ryu Young-sang, az SK Telecom egyik vezérigazgatója.

A terv szerint az SK Telecom összekapcsolja 5G-s játékait a Microsoft felhőjével, így a Microsoftnak is nagy szelet jut a koreai mobiljátékosok piacából. Az okostelefonon játszható játékok bevétele az egész koreai játékipar bevételének 47,3%-át tette ki 2017-ben. Habár az 5G élettani hatásairól beható tanulmány még mindig nem született, nem a Microsoft lesz az, aki lemarad az új piacról.

kép forrása: microsoft.com

Az első közös platformos szolgáltatásokat már idén októberben elérhetővé teszik a felhasználók számára.

×