A Twitch.tv platformja szépen terjeszkedik. Kampánycélokra már használták az USA-ban is, mostantól a brit parlament vitáit is követhetjük.

A Twitch.tv platformon futó csatorna neve „ukparliament”, ami az Alsóház és a Lordok Házának üléseit adja élőben. Habár a csatorna nem a kormány által működik, de magas színvonalon és legálisan elérhetők a politikai csatározások. A különösen nagy érdeklődés valószínűleg a Brexit-tel kapcsolatos viták miatt alakult ki.

Nézd meg ukparliament Theresa May’s final PMQs | 24/07/2019 | House of Commons című tartalmát a twitch.tv weboldalon
A csatornán a legnézettebb szegmens a Miniszterelnök Kérdései, ami egy hetente megismétlődő lehetőség a parlament tagjainak számára, hogy kérdéseket tegyenek fel a miniszterelnök számára. Mint minden Twitch csatorna itt is elérhetők előfizetői hangulatjelek, amik itt politikusokat vagy gyakran használt szavakat ábrázolnak.

kép forrása: twitch/ukparliament

John Bercow ikonikus „RENDET!” felkiáltása is bekerült a megszerezhető hangulatjelek közé, mivel gyakran így csendesíti le a parlament tagjait. A csatorna eddig kis nézettséget hozott, de nemrég bekerült a trending kategóriába és így 10 nézőről egy nap alatt 10 000-re ugrott.

Szerintetek Magyarországon is kéne ilyen?

×