2019 talán egyik legjobban várt filmje a Joker, aminek főszereplője, Joaquin Phoenix sok mindenen ment keresztül a szerepért.

Sokat hallottunk már arról, hogy milyen elképesztő változásokon tud keresztülmenni egy színész egy szerep kedvéért. A színészi munka során pedig nem csak a külsőség, de sokszor egy-egy gesztus, mimika, vagy egy hang, egy nevetés is sokat nyom a latba a kulcsfontosságú szerep megformálásakor.

Így volt ezzel Joaquin Phoenix is, aki nagyon komolyan vette a szerepet – írja a Gamespot. Phoenix a Velencei Filmfesztiválon beszélt egy interjúban arról, hogy miken is ment keresztül. A színész elárulta, hogy drámai módon lefogyott (23 kilót adott le), nagyon rövid idő alatt.

„A nagyon gyorsan történő súlyvesztés befolyásolja a pszichológiát. Elkezdesz dühös lenni” – mondta a színész a The Hollywood Reporter szerint.

 

„Joker megformálása során óriási küzdelem volt megtalálni a boldogságot, a mély érzéseket, a szeretetet, és a karakternek ez az a része, ami igazán érdekelt engem. Sokféle volt számomra. Teljesen más volt a figura a forgatás első heteiben és megint más a végén. Folyamatosan fejlődött. Még sosem volt ilyen tapasztalatom.”

Phoenix arról is beszélt, milyen sokat dolgozott Joker ikonikus nevetésén.

„Nem gondoltam, hogy meg tudom csinálni. Sokat gyakoroltam egyedül, majd megkértem Todd Phillips rendezőt, hogy jöjjön és hallgassa meg a nevetést. Nagyon kellemetlen volt és sokáig tartott, mire sikerült” – fogalmazott.

A filmben Phoenix mellett Robert de Niro, Zazie Beetz és Frances Conroy is szerepet kapott. A Velencei Filmfesztiválon bemutatott premier után a Joker film október 3-án kerül a mozikba.

×