„A banda azt akarja, hogy már azért félj tőlük, mert létezik”- mondja Mike Pondsmith, a Cyberpunk írója. Ennél többet is elárult a bandákról.

Nem is olyan rég a CD Projekt RED egy igen hosszú Cyberpunk 2077 gameplay videót adott ki, melyben megjelent két, a játékban szereplő banda, a The Animals és a Voodoo Boys. Természetesen a bemutató sokakban kérdéseket vetett fel, de még szerencse, hogy a készítők egy több mint egy órás videóban beszélgettek a játékról. Az író Mike Pondsmith pedig megmagyarázza, miért különbözik például a Voodoo Boys banda attól, amit már a társasjátékokból ismerhetnek a rajongók.

 

„Amikor sok évvel ezelőtt létrehoztam a Voodoo Boys-t, volt egy érdekes ötletem. Mi történik akkor, ha valaki idejön, felvesz egy olyan kultúrát, melyről keveset tud, vagy kevésbé ismer, ráadásul azt nagyon-nagyon rosszul használja?” – meséli Pondsmith.

A Cyberpunk eredeti világának elképzelése szerint a Voodoo Boys olyan „átlagos fehér srácok” bandája volt, aminek tagjai kreol és haiti kulturális ikonokat és szimbólumokat használtak, mert azt gondolták, hogy az menő. Az 57 évvel később játszódó világban azonban a Voodoo Boys egy teljesen más banda: karibi származásúak és a Vudut gyakorolják. Ők az igazi Voodoo Boys. Átvették a nevet, és valóban a Dominikai Köztársaságból és Haitiről jöttek.

 

Pondsmith azt is hozzátette, hogy a Voodoo Boys új elképzelése szerint átveszi a „Cyberpunk hangulatot”, és bevezet egy régi kultúrába, amelyet a legtöbb ember kevésbé ismer.

Tehát banda, de nem igazán. Inkább egy kulturális jelenség” – mondta.

A The Animals ezzel szemben egy teljesen más világ, aminek karaktereit az író részben egy edzőteremből vette.

„A The Animals tagjai olyanok, mint azok a srácok. Maguktól építenek fel mindent és válnak a városi dzsungel tigriseivé. Nagyok akarnak lenni, rosszak akarnak lenni, és azt akarják, hogy féljenek tőlük csak azért, mert léteznek. Nagyon könnyű félni egy sráctól, aki eltakarja a napot, amikor elmész mellette.”

A két említett banda tehát alapvetően különbözik egymástól, a legérdekesebb bennük Pondsmith szerint a két csoport közti kontraszt.

Kép forrása: Cyberpunk 2077

„A The Animals tagjai nagyon egyszerűek. Világképük is egyszerű: légy nagy, légy erős! A Voodoo Boys ezzel szemben olyan banda, aminek kultúrája van” – meséli Pondsmith.

Ami a beszélgetésből mindenképp kivehető, hogy a Cyberpunk 2077 nem csak igen komoly háttértörténettel rendelkezik majd, de rettenetesen mély világnézettel is. A játék ebből a szempontból is rettentően összetettnek ígérkezik.

Még egy indok, hogy kitartóan várjuk a 2020-as megjelenést.

×