Parázs vita alakult ki a napokban megjelent World of Warcraft Classic kapcsán. Nem csak a hosszú sorok, hanem azok elkerülése miatt is.

Annak érdekében, hogy csökkentsék a várakozást, a Blizzard nemrég bővítette a szerverek játékoskapacitását, hogy ne kelljen olyan sokat várakozni a sorban. A Blizzard fórumán többen nemtetszésüknek adtak hangot amiatt, hogy néha órákat kell várni – írja a Kotaku.

Mindeközben számos WoW játékos arra hívta fel a figyelmet, hogy többen bár nem játszanak aktívan, különböző módszereket használnak arra, hogy a játék ne dobja ki őket inaktivitás miatt. Így bent tudnak maradni a játékban, nem kell sorban állniuk, ha visszatérnek. Ezzel elveszik a helyet attól, aki épp sorban áll a főmenüben.

Az egyik módszer az úgynevezett auto clicker, ami automatikusan kattint az egérrel, lenyom néhány gombot, így a WoW rendszere úgy érzékeli, hogy a valójában távol lévő játékos aktív. A helyzet az, hogy ez nagyon jól látszik a karakterek mozgásán, így könnyen felismerhető és jelenthető, hiszen ez ellenkezik a WoW szabályaival.

 

Azok számára, akiknek rendszeresen sokat kell várniuk, valóban bosszantó lehet a dolog, persze hogy az ő jelenlétük mennyivel növeli a várakozást, az nehezen mérhető.

A másik módszer, ami a játékon belül igen látványos, hogy az karaktert a fal felé fordítják, majd bekapcsolják az automatikus futást. A rendszer ugye aktívnak érzékeli a játékost, de valójában megint csak mástól veszik el a helyet.

Akik igazán magas szinten nyomják az anti-afk-t, azok egy embert bérelnek fel arra, hogy néha nyomjon le egy billentyűt, hogy a játék ne dobja ki őket. A Race To World First rendezvény keretein belül a profi WoW csapat, a Method például egy embert bízott meg azzal, hogy a szünetekben járjon körbe és nyomogassa a billentyűzetet. A Race to World First lényege egyébként egy maraton, aminek célja, hogy elsőként érjék el a játékban a 60-as szintet.

 

Számos streamer részt vesz a dologban, de úgy látszik a Method talált módszert arra, hogy a szünet után ne kelljen várakozniuk a sorban.

×