A Vagrus: The Riven Realms egy magyar fejlesztésű játék, melynek támogatási kampánya hamarosan révbe ér, nemrég pedig egy rendezvényen is bemutatták a játékot.

Nem is gondolnánk, hány játék készül magyar fejlesztők szorgos kezei alatt, legyen az akár külföldi projekt, vagy teljesen hazai fejlesztés. A budapesti székhelyű Lost Pilgrims stúdió Vagrus: The Riven Realms játékához fig kampányt indított, mely jelenleg 98 százalékon áll, nem kell tehát sok ahhoz, hogy a játék teljesen elkészüljön.

A Lost Pilgrims Stúdió megszületését is az a poszt-apokaliptikus fantasy RPG-stratégia hibrid indokolta, aminek elkészítése látszólag a végső stádiumhoz ért, a megjelenést 2020-ra tervezik. Az alapítók 20 éves asztali szerepjátékos múltjuk során hozták ötlötték ki a Riven Realms világát, az évek során pedig olyan sok részlettel gazdagodott a terv, hogy 2017-ben létrejöhetett a stúdió, aminek csapata hihetetlenül gyorsan elkészült az alfa verzióval.

 

A Vargus egy 2D-s stratégiai RPG PC-re, melyben a főhőst, Vargust irányítjuk. Vargus egy karaván vezetője, aki egy különös és veszélyes fantasy világban kalandozik. A játékban lehetőségünk van felfedezni egy elképesztően egyedi világot, összetűzésbe keveredni másokkal, és számos, az út során velünk szembe kerülő karakterrel kölcsönhatásba lépni.

A történet ráadásul interaktív, hiszen a küldetések és történetek során saját választásink is befolyásolják az eseményeket, így tulajdonképpen saját történet írható.

A harcok során emberekkel és szörnyekkel is szembe kell néznünk. Használhatunk skilleket, képességeket stb.

A Lost Pilgrims Studio nemrég tartott bemutatót és közönségtalálkozót a Vault 51 bárban, ahol mindenki képet kaphatott arról, miből is áll a játék. Szerencsére a stúdió oldalán és a fig oldalon elég sok tartalmat találunk a játékról. A játék egyébként angol nyelvű, így még az is megeshet, hogy nemzetközi szinten is sikeres lesz. Mindenképp érdemes belehallhatni a játék zenéjébe is, ami szintén lenyűgöző.

Ha szeretnéd támogatni a projektet, mindeképp látogasd meg a Vargus fig.co oldalát!

×