A Melbourne Esports Open bejelentette, hogy kibővíti versenyeinek listáját, és elindítja az új Click Esports Fortnite bajnokságsorozatot.

A Melbourne Esports Open egy olyan szervezet, mely számos játékban indított már bajnokságot. Most az alábbi játékok mellé csatlakozott be a Fortnite új versenye, a Click Esports Fortnite. A szeptember elején megrendezésre kerülő verseny nyereményalapja – köszönhetően az Epic Games-nek – 480 ezer dollárra rúg, hiszen kiemelten kívánják promotálni a Showdownunder programot.

 

Kép forrása: Melbourne Esports Open

Az Epic alapvető célja lett, hogy támogassa azokat a Fortnite versenyeket is, melyeket nem közvetlenül ők szerveznek. A Melbourne Esports Open versenye az első olyan, amit ők támogatnak és promotálnak. Ezzel kívánják elérni, hogy az esemény még több figyelmet kapjon. A rendszert először Ausztráliában próbálják ki, aztán szeretnék más régiókra is kiterjeszteni – írja a Esports.net.

A Fortnite Melbourne Esports Open versenyén furcsa módon csapatok mérkőznek meg egymással, a megszokott duó vagy solo meccsek helyett. A nyereményalap egyenletesen oszlik majd el, ráadásul a szombati forduló nyereményalapját a győztes csapat által kiválasztott jótékonysági szervezetnek ajánlják fel.

 

A verseny teljesen nyílt, így bárki számára elérhető, arról nem is beszélve, hogy egyéb Fortnite programokat is szerveznek a verseny alatt. Lesz például Fortnite témájú táncmulatság is.

A Fornite-tól függetlenül a Melbourne Esports Open egy egyre növekvő esport eseménysorozat, mely alkalmanként 12 ezer embert hoz össze. A Fortnite eseményt természetesen élőben közvetítik.

×